Voorbeschouwing IJsselderby

Aankomende zondag is het dan zover: de eerste IJsselderby van het seizoen. Op zondag 17 september wordt er afgetrapt om 12:15 uur in Zwolle. Dit is wat jij moet weten voorafgaand aan de wedstrijd.

Geen bier
In het stadion van Pec Zwolle zal er geen bier te koop zijn tijdens de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles op zondag. Deze maatregel heeft te maken met de eerste wedstrijd van het seizoen van PEC tegen Sparta. Na afloop van die wedstrijd probeerde supporters van de Zwolse club in de vakken van Sparta-fans te komen. Naast het verbieden van bier moet bij de ingang een ID-bewijs getoond worden voorafgaand aan de wedstrijd.

GAE zonder Adekanye
De eerste IJsselderby van het seizoen zal gespeeld worden zonder de vaste waarde van Go Ahead Eagles, Bobby Adekanye. De 24-jarige aanvaller ontving in de 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Volendam een rode kaart, waardoor hij twee wedstrijden geschorst zou zijn. Eén van die wedstrijden was tegen Heerenveen die met 3-2 gewonnen werd. Echter is de Derby de tweede wedstrijd waarin de aanvaller geschorst is.

(Photo by Henny Meyerink/BSR Agency)

Geen sfeeracties
De directie van de club uit Zwolle heeft besloten dat de supporters van de Blauwvingers geen sfeeractie mogen organiseren. Doordat er afspraken niet zijn nagekomen door de fans, kon de club niets anders doen dan een verbod opleggen. De afspraak was dat in de aanloop naar de IJsselderby er geen incidenten mochten voorkomen. En dat is dus misgegaan in de thuiswedstrijd tegen Sparta. Een flinke aderlating voor de supporters, omdat de supportersgroep al was begonnen met de sfeeracties. Dit leidt daarom ook weer tot woede bij de supporters.

Ook voor Go Ahead Eagles geldt er een verbod. Door de COGA (Casus Overleg GA Eagles) is er een tifo-verbod opgelegd voor de supporters uit Deventer. Wel is er een alternatief voorgelegd: een doek van 12 meter op een wand van 23 meter en daarbij zwaaiende vlaggen. Wat SfeerteamADHD een onacceptabel voorstel vindt. Want net zoals bij de club uit Zwolle kunnen de voorbereidingen de prullenbak in.

Dit krijgen we dus niet te zien zondag.. (Photo by Peter Lous/Orange Pictures)

Geen IJsselderby voor Anouar El Azzouzi
Niet alleen Go Ahead Eagles speler Adekanye zal de derby van zondag moeten missen. Door de rode kaart van Anouar El Azzouzi tegen Almere City vorige speelronde zal hij ook de IJsselderby moeten missen. In de laatste minuten van die wedstrijd solliciteerde de debuterende verdediger voor zijn tweede gele kaart, in een wedstrijd die met 3-2 werd gewonnen.

Scheidsrechter en VAR
De eerste editie van de IJsselderby dit seizoen zal onder leiding zijn van Rob Dieperink. De 35-jarige scheidsrechter uit Borculo wordt geassisteerd door Freek Vandeursen en Nils Kampen. De vierde official Alex Bos en Ingmar Oostrom en Marco Ribbink zijn de VAR en AVAR van dienst.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer