Olsterfeest: ”Met een glimlach naar huis”

Het derde weekend van september, en stiekem al iets eerder, gaat het dak eraf in Olst! Het is namelijk weer tijd voor het Olsterfeest. De eerste feestdag is vandaag van start gegaan met de Zonnebloemmiddag, maar de komende dagen is er nog veel meer te beleven! Bestuurslid Stefan Strijkveen vertelt trots over het dorpsfeest.

Het is het ‘coolste feest’ volgens de organisatie. Bezoekers, jong en oud, kunnen er genieten van lekkere muziek met een hapje en een drankje. Naast de Zonnebloemmiddag staat vandaag in het teken van de Appelloop en het bakken van een appeltaart. Vanaf 21:00 uur is iedereen welkom in de tent om de eerste avond van het Olsterfeest goed in te luiden.

Pubquiz kon niet achterblijven
Sinds het begin van het Olsterfeest is er niet al te veel veranderd aan het programma, vertelt Stefan: ”Morgen kun je weer genieten van het dorpsdiner en de modeshow waarmee lokale ondernemers gesteund worden. Ook is het zondag weer tijd voor Brommertoertocht, georganiseerd door de 2Takkies. Zij zijn tevens belangrijk voor de op-en afbouw van het feest. Een toevoeging aan het programma is de pubquiz. Een spel dat het bij elk evenement ontzettend goed doet en bij ons ook helemaal is uitverkocht. Ook treedt er steeds meer lokaal talent op.”

Zonder vrijwilligers geen bestaan
Het gezellige feest bestaat al ruim 10 jaar, maar heeft volgens de geboren en getogen Olstenaar niet elk jaar plaats kunnen vinden: ”Onder andere door corona, maar ook in de beginjaren vanwege een te kleine groep vrijwilligers. In 2014 is het uiteindelijk weer opgepakt door leden als Paul Meydam, Robert Koerhuis, Bertus de Graaf, Jacob Bos, en Wiard Olivier. We zijn altijd enorm dankbaar voor alle vrijwilligers, want zonder hen zijn we nergens.”

Met een glimlach naar huis
”Waar het om gaat, is dat bezoekers na een avond feesten met een glimlach naar huis gaan. En we merken gelukkig dat dat het geval is”, laat Stefan Strijkveen weten. ”Van bezoekers van het Olsterfeest hebben we daarnaast te horen gekregen dat ze het erg fijn vinden dat er weer een feest in het dorp is. De essentie is dan ook om in 5 dagen tijd zo’n gevarieerd mogelijk programma te bieden aan iedereen.”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer