Overvloed aan muggen in Salland: hoe kan dat?

Niks is irritanter dan dat gezoem van een mug bij je oor als je probeert te slapen. Waarschijnlijk had je er in het begin van de zomer niet veel last van, maar de afgelopen paar weken wel steeds vaker. Door de hete september weken lijkt een muggenoverlast alleen maar toe te nemen.

Op de site Muggenradar.nl kunnen mensen aangeven of ze last hebben van muggen, of niet. Deze site geeft aan dat er vanaf 10 september een grote piek is door heel het land. Ook hebben de muggen Salland goed weten te vinden. Volgens Muggenradar hebben Wijhe en Den Nul het meeste overlast in Salland, Deventer volgt daarna. Ook Zwolle treft veel muggen dit jaar.

Waar komen de muggen opeens vandaan?
Begin deze zomer viel het aantal muggen mee, dat had te maken met de droogte in juli. Door de droogte waren er weinig broedplaatsen voor de insecten. Doordat het in juli en augustus flink heeft geregend, zijn er juist veel broedplaatsen ontstaan waar larven zich kunnen ontwikkelen. Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water, zoals in de Lange Kolk in Den Nul of Surfgat in Wijhe. Ook nestelen ze zich graag in regentonnen en dakgoten. Daar kunnen larven ongestoord opgroeien.

Tekst gaat verder onder foto

Foto: www.pexels.com

‘Na regen komt zonneschijn’ niet altijd goed nieuws?
Doordat er veel regen is gevallen, en dus muggen veel plekken hebben om hun eitjes te leggen, zijn er nu meer muggen. Na deze regenperiode werd het weer warm en begon de overlast. Vrouwtjesmuggen gaan met warmere omstandigheden vaker opzoek naar bloed. Daarom word jij nu extra vaak geprikt.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer