Stöppelhaene in de steigers

Het is alweer de laatste week van augustus en dat betekent traditiegetrouw dat er in Raalte Stöppelheane plaatsvindt. Het festival dat in zijn totaliteit al 73 jaar oud is, viert dit jaar de 70e editie. Vanwege de Mkz-crisis en de Corona-epidemie gingen een aantal jaren verloren. Ook dit jaar staat er weer van allerlei groots op het programma, niet alleen qua optredens maak ook qua festiviteiten.

Vrijwilligers
In de week dat de nieuwe voorzitter van het festival bekend werd gemaakt, in de persoon van André Duteweert, wordt er weer met man en macht gewerkt om ook deze editie tot een succes te maken. Ronald Nijboer en Mariëlle Schrijver zijn als bestuursleden nauw betrokken bij de het festival, maar ook bij Het Stöppelveld. Het Stöppelveld betreft het festivalterrein en alles wat erbij komt kijken. Nijboer is voorzitter van Het Stöppelveld en Schrijvers houdt zich hoofdzakelijk bezig met alles rondom de communicatie van het evenement:  “Wij zijn zo ontzettend blij dat er zoveel vrijwilligers zijn die ons helpen dit mogelijk te maken. Want zonder de vrijwilligers zou er ook geen Stöppelhaene mogelijk zijn geweest.”

De weersvoorspellingen zien er goed uit en de artiesten staan te popelen om op te komen treden. Een variatie aan muziek zal het zijn tijdens de 70e editie. Van ‘good old’ Henk Wijngaard tot aan de band Krezip geven verschillende artiesten ‘acte de presence’.

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Martijn van Wieringen
Camera-journalist & presentator bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in Kampen. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO, fervent koker, tuinder, muziek en sportliefhebber.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer