Workshop naaktschilderen en bodypaint in Diepenveen

In het begin misschien een beetje spannend en onwennig, maar uiteindelijk leerzaam, hilarisch en creatief: een workshop naaktschilderen- en tekenen of een workshop bodypaint. Het kan allemaal op aanvraag in Diepenveen.

Het is het perfecte idee voor een vriendinnenuitje of vrijgezellenfeest, maar ook om je talenten in de kunst te uiten of bij te spijkeren. De workshops worden meestal in zaaltjes bij cafés en restaurants gegeven, maar ook in buurthuizen, woonkamers en vakantiehuisjes.

Een saai begin
Beide workshop beginnen volgens de website ‘saai’. Dit wordt expres gedaan. De inhoud van deze workshop is namelijk vaak een verrassing voor de deelnemers en alleen de organisator weet wat er gaat plaatsvinden. De workshop begint dan als een teken-workshop, waarin de docent en de ‘assistent’ (het naaktmodel) beginnen met lesgeven in het nauwkeurig tekenen naar waarneming. Als de leerlingen de opdrachten goed voltooien, trekt het model ineens iets uit. De volgende tekenenopdrachten worden steeds moeilijker en het model steeds bloter. Uiteindelijk wordt het model nagetekend en begint het sluitstuk na de pauze: het naaktschilderen of bodypainting.

Geschikte omgeving en sfeer
De workshops worden gegeven in een ruimte die aan een aantal eisen moet voldoen. Zo moet de ruimte voldoende warm zijn en geen inkijk hebben. Ook moet er voldoende ruimte zijn voor alle deelnemers om aan een tafel te zitten. Naast een geschikte omgeving is een fijne werksfeer ook prettig. De docent geeft ondertussen tips en helpt een beetje mee als iemand dat graag wil. Iedere deelnemer maakt dus uiteindelijk een toonbaar schilderij. De verschillende standen van het model en welke delen van het lichaam beschilderd kunnen worden, is iets dat met iedereen wordt afgestemd.

Aandenken
Je kunt iemand uit je groep model laten staan, maar ook een model boeken. Na het schilderen wordt afgesloten met een groepsfoto met alle deelnemers, schilderijen en het naaktmodel in het midden. De groepsfoto wordt ook na het bodypainten gemaakt. Op deze manier heeft iedereen er naderhand ook nog een mooie herinnering aan.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer