Project N35 Mariënheem wordt nieuwe hoop ingeblazen: “Als er nieuw geld komt, zijn wij prio 1”

Zo werd er eerst 100 miljoen toegezegd en was Mariënheem blij dat er eindelijk wat gebeurde aan de gevaarlijke rondweg dwars door hun dorp. Maar dan blijkt het potje geld leeg en wordt het dorp even ten noorden van Raalte weer in rouw gedompeld. Na veel lobbyen lijkt er weer licht aan het einde de tunnel door enkele toezeggingen van minister Harbers.

Of het een actie is richting de naderende verkiezingen of de noodzaak die er echt is in het dorp Mariënheem, niemand weet het en zal het te weten komen waarschijnlijk. Minister Harbers voegde wel daad bij het woord en ging afgelopen maandag op bezoek in Mariënheem waar hij met vele bewoners sprak. Die zijn blij met de hernieuwde aandacht en de vooruitzichten die zijn geschetst.

We hebben geknokt
“We hebben geknokt om die 100 miljoen terug te krijgen”, ligt Gerard Nij Bijvank toe. Hij spreekt namens de bewoners van het dorp vanuit het ‘Plaatselijk Belang Mariënheem’. “Het geld van de provincie staat voorlopig nog vast”, vertelt Nij Bijvank. Daarmee doelt hij op de andere helft die de provincie heeft toegezegd.

De N35 bij Mariënheem / Bron: Google Earth

Kan mij voorstellen dat de Provincie garanties gaat stellen
Maar hoelang houdt de provincie dat geld apart, helemaal nu er onzekerheid is: “Dat risico zit er natuurlijk in, zeker nu het zo lang duurt. Als het Rijk niets doet, kan ik mij voorstellen dat de Provincie ook garanties gaat stellen.” Het bezoek van Mark Harbers zorgde in ieder geval voor een hoopgevende uitspraak: “Als er nieuw geld komt, zijn wij prio 1”, zo citeert Nij Bijvank de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Alle acties niet voor niets geweest
“Wij staan nu bovenaan de lijst is toegezegd en dat geeft een gevoel dat alle tijd en energie niet voor niets is geweest. De ministers zijn ogenschijnlijk doordrongen van de noodzaal”, sluit Nij Bijvank mee af. In het actualiteitenprogramma Salland Magazine van donderdag 30 november zal Gerard Nij Bijvank één van de gasten zijn.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer