Inwoners Mariënheem ontevreden over N35: minister Harbers komt praten

Gisteren bracht de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers, een bezoek aan de N35 in Mariënheem. De minister sprak samen met wethouder Nijboer en gedeputeerde Dadema met bewoners, Plaatselijk Belang en de verkeerscommissie over de huidige verkeerssituatie bij Mariënheem. Al 30 jaar maken bewoners zich zorgen over de verkeersveiligheid van de oversteekplaats en de voetgangerstunnel.

Om gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen, werd er 30 jaar terug al groen licht gegeven voor een rondweg. Ondanks de toezegging en een handtekening werd het project in maart dit jaar opgeschort, wat tot teleurstelling leidde bij Mariënhemers. Deze teleurstelling deelt minister Harbers met de inwoners, omdat hij het belangrijk vindt om de veiligheid te verbeteren. Daarom wil hij deze rondweg laten aanleggen op het moment dat het weer kan. Ondertussen zoeken de provincie en de gemeente naar tussentijdse oplossingen.

De minister besloot in maart van dit jaar 14 wegenprojecten en drie vaarwegprojecten te pauzeren vanwege stikstofproblemen, stijgende prijzen in de bouw en personeelstekorten. Eén van deze projecten was dus de N35. De vrijgekomen budgetten worden verschoven naar groot onderhoud van bestaande infrastructuur.

Belangrijk bezoek voor Mariënheem
Het bezoek van de minister wordt op prijs gesteld door gedeputeerde Dadema: “Het blijft teleurstellend dat de pauzeknop voor de N35 is ingedrukt. We houden het ministerie dan ook aan de harde afspraak dat de herstart van de N35 ‘met voorrang’ wordt aangepakt op het moment dat er weer zicht is op financiële middelen, stikstofruimte en personele capaciteit en dat de €100 miljoen spoedig beschikbaar wordt gesteld.” Het bezoek van minister Harbers laat volgens Dadema zien dat politiek Den Haag de aanpak van de N35 prioriteit wil geven.

Ook wethouder Ben Nijboer vindt het belangrijk dat de minister de impact van de N35 op het dagelijks leven van de inwoners van Mariënheem niet alleen ziet, maar ook hoort: “Het is voor de verkeersveiligheid en de leefbaarheid voor Mariënheem van groot belang dat de rondweg er komt. Dat heeft Plaatselijk Belang vandaag nogmaals duidelijk gemaakt aan de minister en andere betrokkenen.”

Eerdere protesten
In juli van dit jaar kwamen inwoners van Mariënheem al bij elkaar om van zich te laten horen. Zij waren niet te spreken over het opschorten van de rondweg. “We zien de noodzaak van het gesprek met minister Harbers omdat de rondweg voor ons van groot belang is. We blijven hopen dat de belofte van een rondweg overeind blijft en veiligheid weer op één komt te staan”, aldus Mariënheem inwoner en verkeerscommissie vertegenwoordiger Gerard Nij Bijvank.

Bron quotes: Raalte.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer