Go Ahead Eagles verliest nipt besloten oefenduel tegen Feyenoord

Vanmiddag werd in Rotterdam een oefenwedstrijd gespeeld tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles. Vanuit Rotterdam ontvingen wij deze berichten. De landskampioen won uiteindelijk met 2-1 door twee treffers van Dilrosun.

In deze interlandbreak traden landskampioen Feyenoord en Go Ahead Eagles aan voor een vriendschappelijk duel achter de gesloten deuren van De Kuip. De thuisclub startte zonder zijn internationals tegen de Deventerclub. De ploeg van Hake kende ook veel namen die normaal gesproken niet aan de start verschijnen. Met Mulder op het doel, achterin: Everink, Saathof, Kramer en James. Op het middenveld de jongeling die pas een contract tekende Ghafour, naast Llansana en Serra. Voorop: Thibo Baeten, Fernandes en Sow.

Voorsprong met fortuin

Dilrosun en Van der Belt zorgden voor wat Rotterdams gevaar in de beginfase waarna Baeten halverwege de eerste helft de bal over het Rotterdams doel kopte.
Na rap een half uur benut Dilrosun een vrije trap uitstekend en zorgde voor de openingstreffer in het besloten duel. Dat ging wel met enig fortuin nadat het speeltuig via het aluminium en de rug van doelman Mulder uiteindelijk binnenviel.

Goede loopactie Serra
Na een goede redding van mulder ten opzichte van de gevaarlijkste man aan Feyenoord zijde, Dilrosun, kwam GA Eagles op gelijke hoogte. Na een diepe bal van Pim Saathof en een goede loopactie van Darío Serra werd de Feyenoord sluitpost Wellenreuther gepasseerd. Sylla Sow was nabij de doellijn om er zeker van te zijn dat de gelijkmaker binnen zou gaan.

2-1 bij rust
Zo leken beide teams met 1-1 aan de thee te gaan, echter dacht Dilrosun er iets anders over. Paixao zijn voorzet werd op waarde ingeschat door de aanvaller die zijn tweede van de middag aantekende. Na de rust sloten Deijl en Amofa aanen zag Fernandes een goede inzet gepareerd worden door Wellenreuther.

Kleine nederlaag
Ook Kuipers en Linthorst maken dan nog minuten waarna Baeten de gelijkmaker op zijn schoen had. Na nog wat wissels, waarbij Victor Edvardsen, Adekanye en Rommens aansluiten mocht Rommens aanleggen voor een vrije trap. De Belg zag zijn inzet gepareerd worden door de uitstekende Feyenoord keeper waardoor een kleine nederlaag het resultaat was van dit vriendschappelijke treffen in Rotterdam.


Archieffoto: Henny Meyerink

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer