GB: ”Collectieve evenementenverzekering voor organisaties van kleinere evenementen”

GemeenteBelangen krijgt meerdere signalen vanuit diverse organisaties over hun aansprakelijkheidsverzekering. Het gaat hier om organisaties die kleinere evenementen organiseren (tot maximaal 2500 bezoekers per dag). Doordat deze organisaties over een klein budget beschikken, lopen ze tegen de hoge kosten van een aansprakelijkheidsverzekering aan. Verder geven ze aan dat het vooral steeds lastiger is om de aansprakelijkheid op zich te nemen, mochten ze aansprakelijk worden gesteld na een incident of ongeval. Als het zo doorgaat is een kleiner evenement dan niet meer te betalen volgens deze organisaties. Het betreffende evenement zal dan helaas moeten stoppen.

GemeenteBelangen zou het betreuren dat evenementen vanwege deze reden moeten stoppen. Daarom heeft raadslid Mark Kampman aan het college van B en W gevraagd of er een Collectieve Evenementenverzekering afgesloten kan worden voor de gemeente Raalte. Hier kunnen (kleinere) organisaties die een vergunning aanvragen, gebruik van maken.

Sportnieuws uit de regio Salland

1 Comment

  1. Ook een aantal verenigingen heeft dit verzoek gedeeld met de Raalter Uitdaging. Deze vraag is ook via ons voorgelegd bij Gemeente Raalte. Hoe mooi zou het zijn als we hier samen een mooie oplossing voor kunnen vinden.

Geef een reactie