De reus van Salland

Een gebied met on-Nederlandse vergezichten over grote golvende heidevelden en uitgestrekte bossen, dat is De Sallandse Heuvelrug tussen Hellendoorn en Holten. Kenmerkende heuvels zijn de Hellendoornse Berg, de Haarlerberg, de Holterberg en de Koningsbelt. De Koningsbelt is het hoogst en reikt tot 75 meter boven zeeniveau. Het landschap is in een ver verleden gevormd door schuivend ijs, smeltend water en stuivend zand.

Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek alles over het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug. Tijdens de route over “bergen” en door smeltdalen luister je naar verhalen over lang vervlogen ijstijden en de zwerftochten van het zand en steen. En met een grondboor duik je de bodem in, en bekijk je de verschillende grondlagen.

Maar is dit heuvelrijke gebied eigenlijk wel een stuwwal uit de voorlaatste ijstijd, ontstaan door schuivende gletsjers? Of was het toch De Reus van Salland die zijn zandzak leeggooide tussen Holten en Nijverdal… Wandel mee en trek je eigen conclusie.

Datum: Woensdag 24 april

Vertrekpunt: BuitenCentrum

Starttijd: 14.00 uur

Duur: ongeveer twee uur; lengte ongeveer 5 kilometer

Kosten: € 4,– volwassenen en €2,50 kinderen t/m 12 jaar

De wandeling is niet geschikt voor jonge kinderen.

Informatie: balie BuitenCentrum of telefonisch 0548-612711

Aanmelden: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/geologische-wandeling-de-reus-van-salland

Informatie: BuitenCentrum aan de balie of telefonisch 0548-612711

Kijk ook op www.staatsbosbeheer.nl

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie