Afsluiten N348 leid tot frustraties: “Het is hier net een racebaan”

De rotonde bij Raalte die de N348 en de N337 laat kruisen, is vanaf vrijdag weer opengesteld. Dan zal de omleidingsroute een enorm stuk korter gaan worden. Maar of het racende sluipverkeer dan ook daadwerkelijk afneemt, betwijfelen de omwonenden.

De provincie heeft omleidingsroutes ingesteld die de dorpen moeten ontzien. De afslagen vanaf de N348 tussen Deventer en Raalte zijn afgebakend met borden die aanduiden dat er geen toegang mogelijk is voor gemotoriseerd verkeer. Echter wordt dat verbod massaal aan de laars gelapt.

Getoeter en gevoeter
Het gevolg is dat het op de B-wegen tussen Deventer en Raalte ongebruikelijk druk is. Een inwoner van Middel zien dit met lede ogen aan: “Ze stuiven bij ons over de kronkelige weggetjes, scheren langs de bomen en gunnen elkaar nauwelijks de ruimte”, zo legt een omwonende uit. Hij doelt op het verkeer dat zijn eigen route zoekt om de geadviseerde omleidingsroutes te ontlopen. “Regelmatig is er getoeter en ‘gevoeter’ omdat iedereen haast heeft en dat is een utopie op deze kleine weggetjes”.

Levensgevaarlijk hier
Terwijl de man terug loopt richting zijn erf vult hij nog aan: “Ik heb mijn vrouw verboden met de fiets op pad te gaan, levensgevaarlijk hier, schrijf dat maar op!” Als we de Wesenberg vervolgen richting Raalte stuiten we op een fietser die al mopperend op het bruggetje over de Oude Wetering staat bij Broekland. Op de achtergrond zien we het dorp en Bruggeman Mechanisatie. De fietser wil in eerste instantie niet teveel zeggen, maar de frustratie spat er van af.

Lijkt wel wild west
“Het lijkt hier wel een racebaan, normaal kan ik ‘s ochtends gewoon hier fietsen en krijg ik keurig voorrang, maar deze week lijkt het wel wild west.” Terwijl we een stapje terug doen vanwege een voorbij razende automobilist vult de grijsaard aan: “Die ‘stadsen’ hebben allemaal haast en geen ‘greintje’ respect voor de elkaar en de omwonenden.”

De N348 zal in fases hinder hebben vanwege groot onderhoud.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer