VV Heino hoopt tijdens derby op eerste overwinning van het seizoen

Dit weekend is het weer zover. In de 4e divisie van het amateurvoetbal staat zondag de strijd tussen de rivalen vv Heino en Rohda Raalte op het programma. Rohda is het seizoen goed begonnen met twee overwinningen op rij en is gebrand op de drie punten. In tegenstelling tot de ploeg van trainer Martijn de Vogel, die beide partijen verloor. Ook een midweekse oefenwedstrijd tegen Dos Kampen ging verloren. Maar ondanks dat er nog geen overwinning behaald is, zijn de Heinoërs klaar voor zondag.

Bij de ploeg uit Heino was de start van het seizoen niet zoals ze hadden verwacht: veel blessures, niet op tijd een voltallige selectie op de been kunnen brengen en nog geen punt gepakt. Daarom is aanstaande zondag thuishaven Sportpark De Kampen, dé ideale plek om de eerste punten te pakken. Dat zal dan moeten gebeuren zonder Luc Fakkert, die kampt met een liesblessure en ook zonder Marius Deckers. Hij scheurde eind vorig seizoen zijn kruisband en zal eind van de maand onder het mes gaan. De rest van de groep is wel fit.

Ook tegenstander Rohda Raalte kampt met de nodige blessures: Flynn Schrijver, Lucas van Beek, Max Koelen, Thom Strijland en Jesse Pultrum ontbreken in verband met uiteenlopende, langdurige blessures. Daarnaast is Don van Rossum geschorst, aangezien hij in de vorige wedstrijd een rode kaart kreeg. Desondanks is trainer Laurens Knippenborg optimistisch. “Wij zijn het aan onze stand verplicht om zondag de punten mee te nemen naar Sportpark Tijenraan. We willen uit de eerste vier wedstrijden minimaal tien en het liefst twaalf punten halen. Dus moeten we zondag minimaal een punt pakken. Maar ik ga er vanuit dat we de drie punten meenemen naar Raalte.”

Heino-trainer Martijn de Vogel is erop gebrand om de derby te winnen, al is het maar voor de moraal van de ploeg. “De koppies staan goed en de jongens weten wat ik van ze verwacht. Ik denk dat dit een mooi moment is om de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen.”

De derby van Raalte staat begint aanstaande zondag om 14:00 uur op Sportpark de Kampen. Salland1 zal tijdens het radioprogramma ‘Salland Sport’ verslag doen van de wedstrijd.

Martijn van Wieringen
Camera-journalist bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in kampen in dezelfde functie. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer