Open dag bunkers IJssellinie op zaterdag 16 september

De IJssellinie houdt zaterdag 16 september een open dag met rondleidingen waarbij de Commandobunker, de Hospitaalbunker en het Inlaatwerk bij Olst worden bekeken.

Koude oorlog
De gidsen zullen vertellen over de bijzondere geschiedenis van deze waterlinie uit de Koude Oorlog, die tussen 1951 en 1964 in werking was. De bedoeling was om in geval van oorlog een brede strook land onder water te zetten om het Rode Leger tegen te houden. De bunkers en gevechtsopstellingen met mitrailleurs en kanonnen moesten voorkomen dat het Sovjet-leger de stuw bij Olst zou vernietigen. Het besluit om de waterlinie aan te leggen werd in het diepste geheim genomen.

Rondleiding
De open dag kan zonder afspraak worden bezocht. Een rondleiding duurt ruim een uur. Bezoekers zijn vanaf 12 uur welkom, de laatste rondleiding begint om 15.30 uur. De entree bedraagt voor volwassenen 7 euro per persoon en voor kinderen in de basisschoolleeftijd 3,50 euro. Thee, koffie en limonade zijn gratis. Pinnen is mogelijk. De rondleidingen starten bij de Hospitaalbunker, Haereweg 4b, 8121 PJ Olst. Parkeren is mogelijk op de parkeerplaats van De Haere. Zie voor meer informatie www.ijssellinie.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer