Voor het eerst in Wijhe: festival Zicht

Salland kent een groot aantal dorpsfeesten en festivals, maar als het aan Stichting DagBeleving EvenZicht ligt kan er nog wel eentje bij. Tussen Wijhe en Raalte wordt op zaterdag 16 september voor de eerste keer festival Zicht georganiseerd. En dat gebeurd met een speciale reden voor de samenleving.

Medewerkers van de ggz-instelling in Wijhe en Raalte spannen zich dagelijks in om cliënten weer in hun kracht te zetten. Zo heeft de Stichting onder andere het doel om talent te ontwikkelen voor mensen die in behandeling zijn voor psychiatrische problematiek en onvoldoende mogelijkheid hebben om in rust aan talenten en kracht te werken. Met het festival hoopt de instelling ieders talenten zichtbaar te maken en ruimte te geven om deze te ontdekken.

Van zingtuigenwandeling tot live muziek
Tijdens het festival gaat dit op verschillende manieren gebeuren. Zo wordt er een zintuigenwandeling georganiseerd, een bezoek aan de pluktuin en een verkoop van onder andere zaden, schaaltjes, tekeningen, puzzels en kaarsen. Daarnaast zijn er diverse kinderactiviteiten, zoals toverstokjes of bootjes bouwen, schminken en een hindernisbaan. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is live muziek, eten en drinken. Je kunt hier in alle rust van genieten in een hangmat op de relaxplek.

Terugkerend evenement
De organisatie hoopt dat het festival een succes zal zijn en mag uitgroeien tot een jaarlijks evenement, bekend in Wijhe en de omgeving. Maar ook na het festival wil de stichting het hele jaar door mensen die een behandeltraject volgen, de kans geven bezig te zijn met wie ze zijn en daarin aan zichzelf te bouwen op een positieve manier.

Festival Zicht is voor het eerst te beleven op zaterdag 16 september aan de Hogeweg 25 in Wijhe. Het evenement begint om 14:00 uur en eindigt rond 17:00 uur.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer