“Online daten is zo oppervlakkig en onpersoonlijk”

Kruisje, hartje, hartje, kruisje…”He bah, weer één met een zonnebril…Ik ben er wel klaar mee”. Dat dacht de 44-jarige Gerdine Vermeer toen ze wederom resultaatloos zat te swipen op wéér een datingapp. Dit moét en kan anders, dacht ze. Aangezien ze zelf tuinder is bedacht ze de perfecte combinatie: ‘Daten op de Tuin’.

“Ik vind het allemaal zo oppervlakkig en onpersoonlijk dat online daten.” Ook de Diepenveense heeft getracht een partner te vinden via de digitale wereld. Maar tevergeefs. Voor nu vindt ze het wel prima en is ze blij met haar vrijgezelle status: “Uiteraard sta ik open voor de liefde, maar actief op zoek gaan doe ik voorlopig even niet”. Door haar eigen ervaring wat betreft datingapps, bedacht ze het concept ‘Daten op de Tuin’.

Daten op de Tuin is een laagdrempelige manier van het ontmoeten van mensen in een rustige, natuurrijke omgeving: namelijk in de tuin. Niet zomaar een tuin, maar de tuin van biologische tuinderij: De Overkant in Twello. De plek waar Gerdine zelf dagelijks bezig is met schoffelen, zaaien, oogsten en kruiwagens sjouwen. “Ik doe dit werk graag want ik werk graag in de natuur. Daarnaast ben ik dus single, maar zou ik het wel leuk vinden om iemand te ontmoeten die net als ikzelf van tuinieren houdt. Daardoor kwam ik op het idee om het ‘Daten op de Tuin’ te organiseren.

Je hoeft geen apps meer te downloaden en op basis van soms nietszeggende foto’s een keuze te maken. Je ontmoet personen in het echt en kunt dus gelijk zien ‘wat voor vlees je in de (bad)kuip hebt’. Want een badkuip is één van de locaties waar de singles plaats kunnen nemen. Daarnaast zijn er nog een aantal plekjes in de tuin waar je jouw nieuwe liefde wellicht kunt vinden. Bijvoorbeeld op de tractor, romantisch op een kleedje tussen de aardbeienplantjes, of gewoon terwijl je aan het onkruid wieden bent. Voor iedereen wat wils.

Ben jij tussen de 30 en 55 jaar, nog single en denk je dat dit een leuke, ongedwongen manier is om elkaar te kunnen ontmoeten? Geef je dan op via info@tuinderijoverkant.nl en wie weet ontmoet jij op zondag 17 september wel jouw prins of prinses op het witte paard?

Martijn van Wieringen
Camera-journalist bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in kampen in dezelfde functie. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer