Themaweek van de Palliatieve zorg

Een respectvolle, waardevolle laatste levenstijd als je tijd is gekomen. Dat is iedereen gegund. Van 3 t/m 8 oktober 2022 organiseert het Netwerk Palliatieve Zorg (NPZ) Salland de week van de Palliatieve Zorg en staan we stil bij dit thema.

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg valt dit jaar op zaterdag 8 oktober. In aansluiting daarop wordt in Salland extra aandacht gevraagd voor Palliatieve Zorg. Er wordt aandacht besteed aan zorg aan mensen die niet meer kunnen genezen en welke mogelijkheden er dan zijn om zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden, tot het einde. Veel mensen kennen namelijk niet de juiste wegen en moeten hierdoor onnodig lang zoeken naar geschikte hulpverlening. Betrokken organisaties zullen zich in deze week door middel van verschillende activiteiten presenteren.

Het programma Het Netwerk Palliatieve Zorg (NPZ) Salland heeft een mooi programma voor u samengesteld, met onder andere een bezoek aan theatervoorstelling ‘Lang zal hij Léven’ in het MIMIK theater te Deventer, een bijeenkomst over hoe het gesprek met uw huisarts aan te gaan als patiënt of naaste, een fotoshoot moment en twee open dagen bij hospice De Winde (Deventer) en hospice De Cirkel (Raalte). Bekijk het volledige programma op de website van Het Netwerk Palliatieve Zorg (NPZ) Salland

Over Netwerk Palliatieve Zorg (NPZ) Salland

Het Netwerk Palliatieve Zorg (NPZ) Salland is hét samenwerkingsverband voor palliatieve zorg in regio Salland. Het doel van deze samenwerking is kennisdeling, verbinding en stimulering ten aanzien van de optimalisatie en kwaliteitsverbetering van palliatieve zorgverlening. Het netwerk is actief in de gemeenten Deventer, Raalte, Voorst, Rijssen/Holten en Olst/Wijhe.

Salland1 besteedt aandacht aan de week van de Palliatieve Zorg. Op 29 september komt netwerkcoördinator Mandy Kreuzen van Carinova in onze uitzending van Salland Magazine vertellen over Paliatieve Zorg in Salland. Tevens zijn beelden van Hospice De Cirkel op ons tv kanaal te zien in deze bijzondere week.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,023VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer