Bijpraatsessie in Burgerweeshuis over mooie en duurzame provincie

Het zijn onrustige, onzekere tijden. De problemen stapelen zich op. We zitten met de klimaatverandering, stikstofproblemen, woningcrisis, aardgascrisis, landbouwcrisis, … Hoe bescherm je het algemeen belang, in situaties waarin persoonlijke belangen van individuen zo sterk onder druk komen te staan? Waar ligt de kracht, als natuur- en klimaatbeweging? Wat wordt er nu precies gevraagd? Daarover gaat de Bijpraatsessie van Natuur en Milieu Overijssel op 27 september in het Burgerweeshuis. Met als gastspreker professor Noelle Aarts, deskundige in conflict en dialoog bij complexe natuur- en milieubewegingsvraagstukken.

De sterke burgerbeweging leidt tot inspirerende vormen van samenwerking, maar ook soms lastige onderhandelingen en lobbytrajecten. Tot spanningen – soms – met overheden, boeren en bedrijven. Doen we dat wel goed? En wat kan, misschien, beter? Dit zijn vragen die iedereen die zich inzet voor natuur, milieu of klimaat zich kan stellen: of je nu betrokken bent bij een vogelwerkgroep, een energiecoöperatie, een buurtinitiatief of een actiegroep.

Praat mee! Tijdens de Bijpraatsessie op 27 september gaat Natuur en Milieu Overijssel hierover in gesprek met Overijsselaars die zich inzetten voor een mooie en duurzame provincie. Iedereen die zich onderdeel voelt van de burgerbeweging is welkom om hierbij te zijn, en – in informele sfeer – zijn of haar ervaringen te delen. Met een inleiding van professor Noelle Aarts, die gespecialiseerd is in conflict en dialoog bij complexe natuur- en milieubewegingsvraagstukken. Met Matthijs Nijboer, die aan de hand van het boek In beweging vertelt over het samenspel van de burgerbeweging bij duurzame vraagstukken. En vooral: met de ervaringen van iedereen die mee wil praten.

Praktische informatie:

Dinsdagavond 27 september 2022 In het Burgerweeshuis te Deventer Van 19:30 – 22:00 (inloop vanaf 19:00) Kosten: €10,- (Gratis voor netwerkpartners van Natuur en Milieu Overijssel, aangesloten organisaties & studenten) Meld je HIER aan, of stuur een mail naar d.kisjes@natuurenmilieuoverijssel.nl o.v.v. de Bijpraatsessie

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer