SW4D-seizoen start op 1 mei

Foto: Stefan Kemper

Is het voorjaar te vroeg om aan de herfst te denken? Niet als het gaat om de Sallandse Wandelvierdaagse (SW4D) gaat, want op 1 mei staat de inschrijving weer open voor de 12deeditie, die gehouden wordt van 22 t/m 25 oktober 2019. Sommigen houden de vinger aan de knop om als eerste zich te  aan te melden. Er zijn inmiddels veel enthousiaste wandelaars die er inmiddels een jaarlijkse traditie van hebben gemaakt. ‘Zij kennen de gemoedelijke sfeer en prachtige routes die de SW4D kenmerken. Maar zeker zoveel deelnemers komen in oktober voor het eerst naar Raalte om te genieten van de laatste vierdaagse op de wandelkalender’, aldus voorzitter Chris de Bont.

Één en al verhaal
De routes van de Sallandse Wandelvierdaagse zijn van ongekende schoonheid en variatie. De Bont: ‘We hebben als Salland de mazzel dat we op zo’n 25 kilometer van elkaar de uiterwaarden van de IJssel en de Sallandse Heuvelrug bezitten. En daar tussenin vinden we het coulisselandschap met z’n doorkijkjes, prachtige boerderijen en fraaie landgoederen. Én ook dit jaar is het de routemakers gelukt om onbewandelde paden te ontdekken, die zelfs voor de Sallander nieuw zijn.’ Natuurpracht is een geweldig ingrediënt, maar daar voegt de SW4D graag iets aan toe. ‘Beleving: dat zie, hoor en voel je de hele SW4D-week. Op onverwachtse momenten en plekken en bij de vertrouwde doorkomsten haal je een rugzak vol verhalen op om mee naar huis te nemen.’

Deelname is al mogelijk vanaf een dag en gekozen kan worden uit:

  • DIRK 8km Kidsprogramma
  • ZGR 12km
  • NOBACH 20km
  • MAAN 30km
  • SNS Raalte 40km

Voordelig inschrijven kan vanaf 1 mei via www.sw4d.nl

Wandelgemeente
De Bont heeft nog één nabrander: ‘voor wie het nog niet gedaan heeft, stem ook nog even op Raalte als wandelgemeente van het jaar 2019. Stemmen kan tot met 17 mei 18:00 uur via:www.tevoetonline.nl’.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie