Expositie Inez Bosch in het Holstohus

Zoals zoveel kinderen begon ook Inez Bosch op jonge leeftijd te tekenen en te kleuren. Op de lagere school ging zij op woensdagmiddag naar het klasje van Jan Brugge, een kunstschilder uit Deventer. Daar leerde zij met Rembrandt Pastelkrijt te werken en ook te boetseren. Dat was het begin van haar schilderperiode.

Zij heeft het altijd leuk gevonden om de dingen die zij ziet vast te leggen op papier en nog steeds maakt zij tijdens haar vakanties altijd tekeningetjes in een klein notitieboekje.

Intussen heeft Inez zich met allerlei technieken bezig gehouden, waaronder pentekeningen, aquarellen, acryl- en olieverfschilderijen. In de tijd dat haar kinderen klein waren, maakte zij voornamelijk fantasiewerken, te zien in de kinderschilderijen. Met Pasen maakte zij pentekeningen op uitgeblazen ganzeneieren, ook een techniek op zich. Door de jaren heen ging zij van vrij schilderen over naar realistisch fijnschilderen, waar zij zich nu nog steeds mee bezighoudt. De opening van deze expositie vindt plaats op zaterdag 25 mei 2019 om 16.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie