Sponsorloop Sportclub Overwetering voor Ethiopië


Eén van de leden van Sportclub Overwetering , Ingmar Eling,  is vanwege zijn opleiding betrokken geraakt met Respo International. Deze organisatie is mede betrokken bij projecten in Ethiopië. Sportclub Overwetering  vind het belangrijk dat mensen zich maatschappelijk betrokken voelen met ontwikkelingslanden.

Afgelopen maart is Ingmar zelf met een project van Respo International naar Ethiopië geweest om daar twee weken mee te lopen. Respo International is een organisatie die zich richt op de ontwikkeling en uitvoering van beweeg- en sportprogramma’s voor mensen met een handicap in ontwikkelingslanden. Met deze projecten heeft Respo International als doel de persoonlijke en maatschappelijke positie van mensen met een handicap in ontwikkelingslanden te versterken.

Respo International doet dit door mensen met een handicap in aanraking te brengen met het plezier van bewegen en tevens door mensen op te leiden tot specialisten op het gebied van bewegen en sport voor mensen met een handicap. Ook worden er teams gestart met sporters met een handicap. Zo is er een rolstoelbasketbal en een krukkenvoetbalteam opgericht. Ingmar heeft het rolstoelbasketbalteam een training mogen geven, en bij het krukkenvoetbalteam aan een training mee gedaan. Deze mensen waren zo dankbaar en hadden de dag van hun leven.Met dit beeld op zijn netvlies wil hij graag deze organisatie steunen met een actie waardoor Respo International deze activiteiten kunnen voortzetten en misschien vergroten.
Daarop besloot Overwetering om samen met Ingmar een Sponsorloop te organiseren.
Deze sponsorloop zal worden gehouden in samenwerking met Sc. Overwetering. 

De sponsorloop zal worden gehouden op ons sportpark op vrijdag 1 juni van 19.30 uur tot 20.30 uur.
Kom ook en loop mee! En zorg dat deze mensen elke week een onvergetelijke dag krijgen!

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie