Tuinconcert bij pastoor Skiba


Op zaterdag 26 mei 2012 konden parochianen uit alle windstreken van de Heilige Lebuinusparochie genieten van een Pinkster-tuinconcert bij pastoor Joachim Skiba te Wijhe.

Met  hulp van een groep enthousiaste vrijwilligers en mensen van de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen-kerk werd zijn tuin omgetoverd in een stijlvolle concertzaal met foyer, sfeerverlichting en geluidsinstallatie.

Het boven verwachting toegestroomde publiek kon tijdens deze zomerse avond wegdromen op de  klassieke klanken van Veracini, Corelli en Vivaldi, die Ania Nowak op viool en Tomasz Pokrzywinski op cello ten gehore brachten. Zij zijn twee jonge, getalenteerde Poolse musici, die na hun conservatorium-opleiding wereldwijd met diverse orkesten spelen.

Ook talenten uit eigen parochie lieten van zich horen. Frans Gieles en Bernard Duimel zongen een deel van de completen, het kerkelijk avondgebed. Maartje Vos vertolkte het Ave Maria, begeleid door Alette Hemminga op piano. Drie leden van het ?IJsselensemble? trakteerden het publiek op werken van Bach, met Ingeborg Griffioen op viool, Gery Versteegt op piano en Eric Slagers op dwarsfluit.

Tussen de bedrijven door was er volop gelegenheid voor gezellige ontmoetingen en gesprekken onder het genot van koffie met Pinksterkoekjes, een drankje en een hapje.

Meer lezen? zie www.heiligelebuinus.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie