Sinterklaas wil al suppend Bathmen in

Het is al bijna weer zover dat Sinterklaas en zijn gevolg voet zal zetten op de Bathmense bodem en wel op zondag 19 november 2023. De Sint komt met zijn boot over de Schipbeek en zal om 13.00 uur aanmeren bij de Koersenbrug. Hier wordt de Sint verwelkomd door de burgemeester van de Gemeente Deventer, Ron König.

Vanaf 12:30 is er bij de Koersenburg al van alles te zien en te doen. Ook zijn er aantal Pieten in het dorp.

De Sint wil suppen
Het verhaal gaat dat Sinterklaas heeft vernomen dat er in Nederland veel wordt gesupt en nu wil hij de pieten ook op sup les hebben zodat de pieten naast de boot kunnen suppen, daarom heeft hij gevraagd of de pieten in Bathmen les kunnen krijgen.

Nadat de sint aan wal is gekomen en vele handjes heeft geschud, gaat hij in de auto onder begeleiding van Orpheus met en kleine rondrit naar het Cultuurhuus Braakhekke in de Schoolstraat.

Optreden van Jazzdansgroep
Hier zal de Jazzdansgroep van ABS hem verwelkomen. In het Cultuurhuus mogen de kinderen t/m groep 4 De Sint een handje geven en een kleine attentie van de pieten in ontvangst nemen. De kinderen kunnen in Braakhekke allerlei spelletjes doen zoals pakjes in de schoorsteen gooien, over het dak lopen, zaklopen, door een hoepel kruipen, en pepernoten run. Met deze activiteiten is een echte pietendiploma te verdienen. Om 15.30 uur gaan de Sint en Pieten weer en deurtje verder.

Deze middag is mogelijk gemaakt door de medewerking van 25 enthousiaste vrijwilligers en de Bathmense winkeliersvereniging VBO.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer