Oud Go-Ahead speler Jan Veenstra (81) overleden

Afgelopen vrijdag is in Bathmen de voormalig Go-Ahead speler Jan Veenstra overleden op 81-jarige leeftijd. Veenstra heeft zich niet alleen jarenlang ingezet voor de ploeg uit Deventer, ook zette hij zich in voor het amateur voetbal in Deventer.

Jan Veenstra begon in 1960 zijn professionele voetbalcarrière in zijn geboortestad Arnhem bij Vitesse, dat destijds uitkwam in de Tweede divisie. Aansluitend kwam Jan, van 1967 tot 1974, zeven seizoenen uit voor Go-Ahead (Eagles). De voormalige linkervleugel-verdediger speelde in totaal 174 officiële wedstrijden in het rood-geel op Eredivisie niveau.
Met dit aantal bekleedt hij de 28e plaats in het all-time klassement van ‘Meeste wedstrijden voor Go-Ahead (Eagles)’.

Elftalfoto uit 1972
Staand v.l.n.r.:
A. van ’t Veer, N. van Zoghel, J. Veenstra, R. Geels, H. Warnas, J. Oude Wesselink, G. Somer, B. Strijdveen, D. Beek en G. Hughes.
Zittend v.l.n.r:
H. Koenders, G. de Winkel, L. Verdonk, B. Kolkman, B. van Marwijk en R. Geestman

Jan Veenstra sloot zijn profloopbaan af in de eerste divisie bij PEC in Zwolle. Nadien was hij nog vele jaren werkzaam als trainer van de eerste elftallen van Diepenveen, WZC Wapenveld, Schalkhaar, Daventria, Holten en Koninklijke UD.

Foto’s: Stichting Niet te Kraken

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer