Politie toont herkenbare beelden van relschoppers Sinterklaasintocht in Staphorst

In Opsporing Verzocht zijn vanavond herkenbare beelden getoond van drie mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de Sinterklaasintocht-rellen in Staphorst. Onderaan de A28 werden auto’s met daarin demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en waarnemers van Amnesty International tegengehouden.

Het gebeurde op zaterdag 19 november, de dag van de Sinterklaasintocht in Staphorst. Omdat het dorp vasthoudt aan Zwarte Piet en niet volledig is overgestapt op roetveegpieten, had KOZP aangekondigd te willen demonstreren.

De demonstranten haalden het centrum van Staphorst echter niet, op de invalswegen werden ze tegengehouden door een grote groep. Waarnemers van Amnesty International werden ook geblokkeerd, zij waren van plan te bekijken hoe de demonstratie in Staphorst zou verlopen.

Auto’s vernield
Gewapend met onder meer eieren en fakkels werden de auto’s van de demonstranten en waarnemers opgewacht door een grote groep, van wie een deel zich had verkleed als Zwarte Piet. De inzittenden van de auto’s werden bedreigd en geïntimideerd. Hun auto’s werden heen en weer geschud en vernield. “Onacceptabel gedrag”, liet de politie eerder al weten.
De politie stelde vorige week donderdag aan betrokkenen een ultimatum, toen ze geblurd te zien waren in Onder de Loep. Als ze zich niet voor vanochtend 9.00 uur zouden melden, dan werden hun beelden herkenbaar getoond in Opsporing Verzocht. De mannen lieten niets van zich horen.
RTV Oost
RTV Oosthttp://rtvoost.nl
Dit artikel is gemaakt door journalisten van RTV Oost.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,012VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer