Peter de Zeeuw uit Colmschate naar Denemarken voor KiKa

Begin augustus sprak hij erover in radioprogramma ‘1 met Benjamin’ en zondag was het dan zover: de ongeneeslijk zieke Peter de Zeeuw uit Colmschate begon, samen met zijn hond Peer (een basset), aan zijn derde Bassettour voor KiKa. De eerste tour was in 2022 en ging naar Frankrijk, maar deze keer gaat de reis naar Denemarken. Alles om geld op te halen voor KiKa.

Ruim 10 jaar geleden kreeg Peter de diagnose uitgezaaide prostaatkanker. Een bericht met grote impact voor zowel Peter als zijn gezin en familie. Desondanks weet de 60-jarige Deventenaar het negatieve om te zetten in iets positiefs. Zo haalt hij dan ook geld op voor KiKa, omdat elk kind een lang en zorgenvrij leven verdient.

Vertrek richting Denemarken
Twee dagen geleden begon de reis dan echt. Een aantal vrienden en buren stonden om 10:30 uur klaar om Peter en Peer uit te zwaaien. Op het moment dat ze zouden moeten vertrekken, was blijkbaar nog niet alles gereed. Daphne de Zeeuw, vrouw van Peter, vertelt: ”Ze besloten uiteindelijk toch maar te gaan om iedereen niet nog langer te laten wachten, maar tien minuten later kwamen ze alweer terug. Het moest toch allemaal wel écht goed gebeuren. Uiteindelijk konden ze om 12.20 uur alsnog vertrekken, nu voor het echie.”

Tekst gaat verder onder video

Peter en Peer vertrekken naar Denemarken
Video van: Daphne de Zeeuw

Vrouwen kregen toch gelijk
Gisteren stond er 160 kilometer op het programma. Volgens de vrouwen is dit eigenlijk veel te veel, vertelt Daphne: ”Maar als die mannen eenmaal iets in hun hoofd hebben, dan laten ze zich er door ons natuurlijk niet vanaf brengen.” Volgens Daphne verliep de tweede dag voorspoedig, maar begon het door het warme weer toch wat pittiger te worden: ”Er werd besloten om minder kilometers te rijden dan in eerste instantie gepland was. Voor de mannen natuurlijk wel erg lastig om toe te geven dat wij vrouwen gelijk hadden”, grapt ze.

Tekst gaat verder onder foto

Peter zet zijn tentje op.
Foto van: Daphne

Laatste tour
Daphne laat in de update weten dat dit toch écht de laatste keer zal zijn dat haar man en hond op reis gaan voor KiKa. Deze keuze is gemaakt vanwege zijn gezondheid: ”De afgelopen maanden heeft Peter regelmatig in het ziekenhuis doorgebracht en één of meerdere dagen op bed gelegen. De tour naar Denemarken is dan ook een pittige uitdaging. Maar Peter zou Peter niet zijn als dit hem zou weerhouden van zijn mooie plannen!”

Blijf via Facebook op de hoogte van de reis van Peter en Peer. De actie steunen kan hier.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer