25ste Appelloop sneller dan 25 km/u?

Als aftrap van het Olsterfeest wordt op 13 september 2023 wederom de Appelloop georganiseerd. Ter gelegenheid van deze 25e Appelloop editie heeft de organisatie gezocht naar extra spektakel. Diegene die de 25 km/u doorbreekt krijgt een extra premie.

Traditioneel is de Appelloop de aftrap van het Olsterfeest. Ook vorig jaar een enorm succes vanwege het grote en veelzijdige deelnemersveld. Organisator Leo Pelgröm kijkt trots terug in de tijd: “Bij de 20e editie van de Appelloop in 2016 hebben wij een loper gevonden die de 5 km liep met een snelheid boven de 20 km per uur. Wij als organisatie hebben destijds een premie van 100 euro uitgekeerd aan Wouter Ploeger uit Groningen. Bij de vrouwen lag de grens op 17:30 minuten voor het in aanmerking komen van de premie; dit was ook gelukt door Marcella Herzorg uit Arnhem.”

Om het dit jaar extra ludiek te maken en de lat eens flink hoog te leggen, grappen we dat de bonus voor een snelheid van 25 km/u toepasselijk zou zijn: “Dan zou inderdaad voor de hand liggen om een premie uit de loven voor de loper die de grens zou doorbreken. Mogelijk is dat is te veel gevraagd, maar je weet maar nooit!”, geeft Leo Pelgröm aan. “Wij zetten er in ieder geval een forse premie op van € 250,-.”

Hoe het deelnemersveld er exact uit gaat zien is nog even geheim: “Bij dit bijzondere lustrum hebben wij ook een regionaal en landelijk bekende atlete uitgenodigd. Daarnaast worden extra gasten uitgenodigd die in het verleden een bijzondere bijdrage voor de Appelloop hebben geleverd. Wie dit allemaal zijn houden wij nog even voor ons”, aldus Pelgröm.

Vanaf 18:00 uur wordt op 13 september begonnen met de kinderlopen en om 19:00 uur komen (jong-)volwassenen voor de 5 en 10 km aan de beurt, al dan niet gekoppeld aan een bedrijventeam. Er zijn speciale prijzen voor de snelste man en vrouw uit Olst op de 5 km. en voor het snelste meisje/jongen van de kinderlopen. De schoolklas van het snelste meisje en jongen krijgen een kist appels op school gebracht.

Inschrijven of weten hoe de spelregels zijn bijvoorbeeld bij de bedrijvenloop? Check even de website voor alle details.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer