Onderhoud N348 in fase vier van vijf: “Soms staan ze hier dwars op de weg”

Het groot onderhoud van de N348 bevindt zich in de vierde fase. Momenteel is één van de rotondes bij Wesepe volledig afgesloten, zodat er geen doorgaand verkeer mogelijk is tussen Deventer en Raalte. Dat blijft natuurlijk zorgen voor ongemak bij weggebruikers en omwonenden.

BAM Infra is de uitvoerder in opdracht van de Provincie en Rijkswaterstaat. “Een hele onderneming als je ziet waar we allemaal rekening mee moeten houden”, geeft een medewerker van het aannemingsbedrijf aan. “Van informatieborden vanuit de grotere wegen tot aan de invalswegen, borden om sluiproutes tegen te gaan en minutieuze afsluitingen van gebieden om de veiligheid van mijn collega’s te bevorderen.”

Werkzaamheden tot aan de noordelijke rotonde bij Wesepe.

Voor 15 jaar klaar
Momenteel bevindt het onderhoud van de Rijksweg in fase vier van vijf. Het 18 kilometer lange wegvak, vanaf de afslag Oost bij Deventer tot aan de rotonde bij Raalte Noord, moet eind van deze maand afgerond zijn: “Het geeft nu heel veel ongemak voor omwonenden en weggebruikers, maar dan is het wel voor 15 jaar klaar”, aldus de geruststellende woorden van de medewerkers van BAM Infra.

Eén grote glijbaan
Doordat de rotonde bij Wesepe Zuid nu volledig is gestript, is er geen verkeer mogelijk vanaf Deventer/Frieswijk naar Raalte en vice versa. Maar ook de reizigers vanuit de richting Heeten hebben meer moeite om Olst te bereiken. Iets verder van het sportcomplex van S.V. Wesepe is de rotonde afgezet, maar dat zegt niet alles: “Dit weekend zie je toch mensen door het gras rijden om over te steken, al is dat nog niet het ergste”, aldus een bezorgde aanwonende van de Boxbergerweg. “De weggetjes hier achter zijn nu één grote glijbaan vanwege de modder.”

Alle hectometerpaaltjes van het wegvak liggen verzameld aan de kant.

Dwars op de weg
Diverse automobilisten zoeken toch zelfstandig naar een alternatieve route, waardoor de kleine landbouwweggetjes een aanloop krijgen waar het niet voor bedoeld is: “De auto’s moeten dan ruim de berm in, omdat tegenliggers op onze weggetjes niet gebruikelijk zijn”, legt de Wesepenaar uit. “Omdat de bermen nat en zacht zijn, komt al die blubber op het wegdek waardoor diverse auto’s dikwijls dwars op de weg komen te staan in hun haast.”

Eigenwijs en egoïstisch
Een inwoner van het buurtschap Middel enkele kilometers verderop beaamt dit: “Heel mooi al die verbodsborden aan de weg, maar tegenwoordig zijn de automobilisten zo eigenwijs en egoïstisch dat ze hun eigen gang gaan zonder bij de consequenties stil te staan.” De inwoner van Middel doelt op het sluipverkeer dat zijn eigen weg zoekt over de kleine weggetjes parallel aan de N348. “Ik zal blij zijn als straks alles klaar is en nog blijer als het uiteindelijk geen slachtoffers oplevert”, sluit de bezorgde boer mee af.

Werkzaamheden aan het wegdek van de N348 nabij Wesepe.

1 december werkzaamheden afgerond
Aan het einde van deze week is de zuidelijkste rotonde bij Wesepe gereed en verschuiven de werkzaamheden noordelijker naar de tweede en laatste rotonde van dit deel van de N348. De rotonde bij Raalte Zuid is eind augustus al gerenoveerd. Vanaf 1 december is de gehele weg weer vrij voor het verkeer.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer