‘Kinderen en ouders genieten tijdens Foodcamp in Olst-Wijhe”

De eerste Foodcamp in Salland op boerderij De Riet in Olst was fris, maar de bootcamp van Leef Sportcentrum Olst-Wijhe zorgde voor een lekkere energieboost. Daan Damveld nam de deelnemers al rennend mee door het weiland en in een rondje om de stal over strobalen en hekken. Vooral de oefeningen in duo’s van kinderen samen met hun (groot-) ouder zorgde voor veel hilariteit, maar vooral ook plezier bij de deelnemers.

Er waren zo’n 50 deelnemers op het evenement in de meivakantie afgekomen, waarmee de Foodcamp nagenoeg vol zat. Naast kinderen met hun ouders, deden ook verschillende grootouders met hun kleinkinderen mee.

In de mooie nieuwe binnenruimte van boerderij #DeRiet konden de deelnemers genieten van heerlijke burgers, salades en hangop gemaakt door Eten & Drinken BIJRipperda in de LekkerBoer foodtrailer. De ingrediënten zo puur mogelijk en uit de buurt. Zo was het vlees voor de zogenaamde ‘De Riet-burger’ afkomstig van boerderij De Riet, groentes van Overkempe, broodjes van Bökkers Mölle en eieren uit Wesepe. Daarnaast producten van Albert Heijn Boomgaard Wijhe. Alles bereid met minimale toevoegingen als suiker en zout. En zelfs een gezonde versie van mayonaise, zelfgemaakt van eieren uit de buurt. Leon Ripperda vertelde het verhaal achter de ingrediënten en kinderen en (groot-) ouders mochten raden, proeven en zelf hun salade en hamburger samenstellen.

Het verhaal achter het vlees en melk van de boerderij werd nog verder toegelicht tijdens het rondje erf. Boer Tom vertelde van alles over de kalfjes en de koeien via een leuke boerderijbingo met boerderijwoorden. Wie het eerst zijn kaartje vol had, won knakworst van de boerderij, de zogenaamde ‘Rietknakkers’. Ook konden de kinderen koekeloeren door het raampje van de melkstal om te zien hoe de koeien gemolken werden.

Studenten van projectteam KindActief van Landstede Raalte hielpen mee in de organisatie en de begeleiding. Daarnaast hielpen gezinsleden van de organisatie actief mee, passend bij dit familie-uitje.

Nog drie Foodcamps in Salland

Er volgen nog drie Foodcamps in Salland. De eerstvolgende Foodcamp is vrijdagmiddag 31 mei van 15.30-18.00 uur bij asperge- en melkveebedrijf De Boerkamp in Diepenveen. Op www.lekkerboer.nl/foodcamp is meer informatie te vinden en een overzicht van alle Foodcamps.

Opgave en kosten

Kinderen kunnen zich aanmelden met hun ouders via www.lekkerboer.nl/foodcamp. De prijs is 7,50 euro per persoon.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie