Dauwtrappen op de Sallandse heuvelrug

Dauwtrappen

Een traditie in ere hersteld. Vroeg uit de veren voor een wandeling door de bedauwde velden en de natuur zien en horen ontwaken. De zonsopkomst tegemoet. Langzaam zie je de ochtendnevel optrekken. Of zijn het de witte wieven uit de sage…? Onderweg staan we op mooie plekken stil voor een verhaal, of gewoon om te genieten. Wie wil mag natuurlijk met blote voeten door de dauw. Kortom, een frisse start van je dag!

Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei, vroeg uit de veren en kom dauwtrappen over de Sallandse heuvelrug. Met een gids van Staatsbosbeheer maakt u een wandeling door het bos en over de heidevelden, de zonsopkomst tegemoet. Om 4.30 uur start een wandeling. We maken een stevige wandeling, van ongeveer twee en half uur, door het mooie natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Het startpunt van de wandeling is het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal.

Na de wandeling is het natuurlijk heerlijk genieten van een lekker ontbijt in ons restaurant Buitengewoon Lekker. Het ontbijt kunt u bijboeken bij uw aanmelding.

Dus doen: Vroeg uit de veren en de natuur horen en zien ontwaken. Zie de zon opgaan en de dauwdruppels langs de grassprieten rollen en geniet van het ochtendgloren!!

Kosten € 5,– voor volwassen en € 3,50 kinderen t/m 12 jaar Aanmelden via: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/dauwtrappen-over-de-sallandse-heuvelrug

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie