Jaaroverzicht 2011- Oktober


Op maandag 3 oktober 2011 werd de jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Wijhe aan de Loswal een feit. Jongeren hebben 3 oktober in samenwerking met Landstede Welzijn, locatie Olst-Wijhe en kunstenaar Willem-Paul Koenen uit Apeldoorn de JOP voorzien van graffiti. Jansen Venneboer uit Wijhe heeft de afgelopen tijd hard gewerkt aan het maken van de JOP, nadat de gemeente het ontwerp had gemaakt. Een mooi element van staal waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten bij de Loswal in Wijhe. En mocht er hoog water komen, dan wordt het JOP tijdelijk verplaatst.

Op 15 oktober 2011 organiseerde CV Wieje Bint Zat haar 1e Oktoberfest in het Capellenborg theater. Om het theater in geheel Beierse sfeer om te toveren werd het theater aangekleed voor een echt Oktoberfest. De beste Duitse schlagers, pullen, dirndl, currywurst, de enige echte Oktoberfestband: ”de Fruende” en DJ “die Deutsche Tommy”.  Geen vervroegd carnaval maar een onvervalst Oktoberfest. Op deze avond zal Prins Jorn I aftreden. Prins Jorn I is de eerste prins en een van de medeoprichters van de jonge carnavalsvereniging, die afgelopen carnaval zijn vuurdoop had in de gemeente Olst-Wijhe.

 

Op maandagavond 17 oktober 2011 was er in Wijhe een speciale Pink Ribbon Night, waarbij in de zaken van de deelnemende bedrijven allerlei activiteiten waren. Tijdens deze avond  werden er loodjes van 1,- euro worden verkocht. Het gehele bedrag kwam ten goede aan Pink Ribbon.
Uit de lootjes werden 7 prijswinnaars getrokken. Elke deelnemende zaak stelde een waardecheque (prijs) t.w.v. 50,- euro ter beschikking. Op zaterdag 22 oktober werden de prijzen uitgereikt aan de prijswinnaars.

Het 50 jarig jubileum van de Wesepe Ploegwedstrijden was eind oktober 2011 een groot succes. Een record aantal ploegers, namelijk 53. Het weer kon niet beter en heeft daardoor mede voor een hoge opkomst van bezoekers gezorgd. Ook voor de activiteiten naast het ploegen was veel interesse. De activiteiten waren; Demonstratie van paardenploegen, meerijden met een grote trekker van loonbedrijf Jansen in Heeten, met een hoogwerker op 18 meter hoogte een kijkje over het wedstrijdveld, trekker sleeen en voor de kleine kinderen een springkussen. Rond half 3 waren alle ploegers klaar en kon het jubileumfeest beginnen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie