Jaaroverzicht 2011- September


Kunstenares  Joke Proper uit Olst is in spetember 2011 genomineerd voor een kunstprijs in het Duitse Leipzig. Daar is zij genomineerd voor de Palm Award 2011 .Deze competitie wordt alleen gehouden op het internet.  De Palm Art Award (PAA) wordt verleend aan kunstenaars van alle visuele media, dat wil zeggen schilderen, grafiek, wandtapijten, digitale kunst, beeldhouwkunst, fotografie. Wie mee  wou doen moest drie kunstwerken indienen.De wedstrijd bestaat uit een drie-stappen-selectie proces, te weten  een Voorselectie door de interne jury (Nomination), (2) Presentatie Ronde, en (3) Award Selection.

 

Op de jaarmarkt in Olst zijn voor het tweede jaar op rij boeken, popcorn en suikerspin verkocht ten behoeve van de bestrijding van Cystic Fibrosis (CF), beter bekend als taaislijmziekte. Tevens werden er dit jaar knuffelapen verkocht, de mascotte van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).
De actie, opgezet door Martijn Westerbrink en Laura de Haan, heeft dit jaar ruim ? 1600 opgehaald! Hiermee is de doelstelling van een verdubbeling van vorige jaar, toen de actie ? 500 voor de NCFS opleverde, ruimschoots gehaald. Vrienden, familie, collega’s, dorpsgenoten en onbekenden hebben allemaal massaal boeken gedoneerd.

 

Donderdag 22 september 2011 heeft sportwethouder Ans Otterloo de Nederlandse kampioenen uit de gemeente Olst-Wijhe gehuldigd. Maar liefst elf inwoners hebben de titel ‘Nederlands kampioen’ op hun naam weten te zetten. Dit jaar waren er kampioenen in vijf verschillende categorieën. Zo zijn er Nederlandse kampioenen in de autosport, dartsport, atletiek (meerkamp), vogelsport, en zelfs drie kampioenen gewichtheffen.  De jongste kampioen is slechts 11 jaar.
Alle aanwezigen konden genieten van de huldiging van de tien aanwezige Nederlandse kampioenen, waarbij de kampioenen een presentje uitgereikt kregen uit handen van wethouder Ans Otterloo.

 

30 September 2011 heeft de wethouder van Olst-Wijhe en de burgemeester van Raalte de boerderijappartementen “Erve Klijnevink” van de familie Albers in Wesepe officieel geopend.
Wethouder Van den Berg van de gemeente Olst-Wijhe en burgemeester Zoon van de gemeente Raalte waren uitgenodigd voor de opening. De reden hiervan is dat de boerderijappartementen in beide gemeenten liggen.
Wethouder Van den Berg mocht het zuidelijke appartement openen en burgemeester Zoon het noordelijke. Dochter Fleur (16 jaar) mocht beiden de sleutel overhandigen.

 

19 September 2011nam Lynn van Zijl 39 kilo appels in ontvangst, toen vertelde ze dat ze de appels zou gaan verkopen en dat de opbrengst ten goede zou komen aan een goed doel. Lynn van  Zijl had de appels gewonnen met de Appelloop. Lynn haalde  het bedrag van bijna 35,- euro op. Dit bedrag werd overgemaakt naar spieren voor spieren. Behalve dat Lynn snel kan lopen, kan ze ook snel leren. Ze zit al op het voortgezet onderwijs in Raalte en heeft de basisschool in 7 jaar doorlopen. Dit jaar hebben zo’n 500 mensen deelgenomen aan de Appelloop in Olst. Sinds twee jaar vormt de Appelloop de succesvolle start van de feestweek in Olst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie