Jaaroverzicht 2011- November


Op zaterdag 5 november vond de feestelijke opening van ‘t Welsums kippeneindje onder een stralende zon in de gemeente Olst-Wijhe plaats.
Wethouder van den Berg van de gemeente Olst-Wijhe verzorgde samen met Alie van Voorst van de werkgroep recreatie de opening van dit bijzonder afwisselende ommetje. ‘t Welsums Kippeneindje is gerealiseerd door de werkgroep recreatie van Dorpsontwikkelingsplan Welsum in het kader van het project ‘Ommetjes Salland’

 

De titel Duurzaam Dorp Overijssel 2011 is toegekend aan de Aardehuizen in Olst. Daarmee gaf de vakjury in november 2011  onder voorzitterschap van Ruud Lubbers  de bijzondere erkenning voor deze vernieuwende manier van bouwen, wonen en leven. De provincie Overijssel stelde het prijzengeld van ? 200.000 beschikbaar. Behalve Olst waren Delden, Hellendoorn en Vasse opgenomen in de finale.
Het prijzengeld komt grotendeels ten goede aan het bezoekerscentrum, dat is gepland aan de rand van de woonwijk Zonnekamp in Olst. Hierin zal deze vernieuwende, duurzame manier van bouwen en wonen te zien zijn.

 

20 november was het dan zover. Na maanden hard werken door bewoners en medewerkers van Stichting Ygdrasil heeft Sinterklaas de cadeau en seizoenswinkel “Bij de boom” in de Langstraat in Wijhe officieel geopend. De Sint mocht de winkel in, samen met de burgemeester, en kreeg daar een rondleiding van de bewoners die alle mooie artikelen hadden gemaakt.Ook kregen ze een cadeautje overhandigt. Sinterklaas kreeg een zelfgemaakt Sinterklaasje met een pietje en de burgemeester kreeg een zelfgemaakte burgemeester overhandigt. Dit alles mooi verpakt met een spelletje van “Bij de boom” .

 

In de nacht van 23 november 2011 plaatsten actievoerders van Greenpeace waarschuwingsborden voor nucleair afval in de gemeente. Dit was onderdeel van de campagne ‘Win een Megaton’.
Dit kabinet heeft zijn zinnen gezet op een tweede kerncentrale in Borssele, met een enorme hoeveelheid kernafval. Wat er met dit kernafval moet gebeuren, weet niemand. Al 51 gemeenten in die gebieden hebben aangegeven geen kernafval te accepteren, tot nu toe zat er nog geen officieel standpunt van de gemeente Olst-Wijhe bij. “De gemeente wil eerst de uitkomsten afwachten van het onderzoek van het ministerie”, aldus de woordvoerder.

 

Bij een aanrijding tussen een oldtimer en een trein op de Oude Allee zijn zaterdagochtend 26 november twee mannen om het leven gekomen.
De trein, die geen passagiers vervoerde, kwam uit de richting van Deventer en raakte de auto vol in de flank. De auto belandde op de kop in een droge sloot.
De toedracht van het ongeval werd nog nader onderzocht. Het treinverkeer werd enige tijd stilgezet. De spoorwegpolitie (KLPD) en politie onderzoeken gezamenlijk het ongeval.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie