Jaaroverzicht 2011- Juni


Op donderdag 23 juni 2011 is het gehele gemeentepersoneel in het kader van het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen bij 5 verschillende instellingen aan het werk geweest.
Dit jaar stond deze activiteit in het teken van je het jubileum 10 jaar Olst-Wijhe. De samenwerking met de instellingen is tot stand gekomen op de Meet & Matchavond in februari van dit jaar.

 

De Olster markt is in 2011 al weer genomineerd voor de titel ‘beste markt van Nederland, dit jaar 2011’. In totaal zijn er negen markten genomineerd voor deze titel,  die wordt georganiseerd door  Hoofdbedrijfschap Detailhandel. Doel van de verkiezing is te zorgen dat de warenmarkt verder professionaliseert, zodat consumenten in de toekomst naar de markten blijven komen.
In de eerste selectieronde heeft de jury de kwaliteit van de warenmarkten beoordeeld op basis van de ingevulde vragenlijst.

 

Van vier gouden halskettingen uit de Romeinse tijd tot de voorgenomen sluiting van het Westervoorde als gemeentehuis: de canon van Olst zet 30 onderwerpen uit de geschiedenis van het dorp op rij. Op 21 juni kwam dit cultuurhistorisch overzicht online. Het maakt duidelijk wat Olst door de jaren heen typeert. De Olster canon is het resultaat van een samenwerking tussen stichting IJsselacademie en de historische vereniging ‘t Olster Erfgoed. Deze vereniging heeft Jan Hilferink, Gerhard Aberson en Marinus Beumer, kenners bij uitstek van de lokale historie, gevraagd de canon samen te stellen.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie