Jaaroverzicht 2011- April


De dames van het handbalteam Wijhe’ 92 zijn begin april 2011 kampioen geworden in de 1ste klasse door 22-19 winst bij HA-Stu uit Nijmegen. Vooraf aan deze speelronde waren er nog 3 kanshebbers voor de titel. SDOL verloor zaterdagavond van Haarle. Wesepe deed wel wat ze konden,  zij wonnen in Wijhe zondagmiddag van SC Groessen  met 26-17 maar door winst  later die middag van Wijhe’92 in Nijmegen  is Wijhe’92 kampioen geworden met 1 punt voorsprong op Wesepe.

 

Begin april  passeerden meer dan 300 deelnemers het podium in sporthal de hooiberg tijdens de IJsselproms. Meer dan 1500 bezoekers kwamen op het evenement af, natuurlijk gekleed in het wit.
Het publiek kon genieten van eén groot feest met een grote diversiteit aan muziek rock, klassiek en ballades passeerden de revue, dit onder leiding van dirigent Peter Kleine Schaars.
Het publiek was goed te spreken over het evenement, net als de organisatie die spreekt van een groot succes.

 

De kledinginzameling van Let’s Go! op 7 april was een groot succes. Nooit eerder werd er zoveel ingezameld.
Maar liefst meer dan 300 dozen (goed voor ruim 50 kuub) aan kleding en schoenen wordt komende week persoonlijk in de Letse dorpen Laubere en Suntasy afgeleverd.

 

Het eerste jeugdteam van Tafeltennisvereniging Wijhe is eind april 2011 voor het derde jaar op rij kampioen geworden. Het succesvolle team bestaat uit: Hotse Klein Zandvoort, Jason Kipp, Cas Bijsterbosch en vaste invaller Niels Hoekstra.
De strijd werd op de laatste speeldag beslist dankzij een 8-2 zege bij Vined uit Heerde. TTV Wijhe 1 eindigde daardoor met 67 punten acht punten boven Leogang uit Nunspeet (59) en Trias uit Twello (56). Dankzij dit kampioenschap promoveert het team nu naar de tweede klasse. Een knappe prestatie, want in 2009 speelde dit team nog in de vijfde klasse.

 

Vrijdag 29 april werden er een 5-tal Koninklijke onderscheidingen in de gemeente Olst-Wijhe uitgereikt. Om aan een Koninklijke onderscheiding te kunnen voldoen, moeten de decorandi  blijk hebben gegeven van grote maatschappelijke betrokkenheid, en belangeloze inzet voor de maatschappij gedurende vele jaren.
Om dit nogmaals te benadrukken werden  P.J.A. Terpstra , J.l. de Bone,  G.A. van Reijsen-van Boven, van Dorsten en R.A. Bogaart-Kessler  tijdens Koninginnedag op het plein voor het gemeentehuis nogmaals benoemd als gedecoreerde.

 

Tijdens de Koninginnendagviering in Wesepe maakte Gerrit Dieperink, Wesepenaar van het jaar 2010, zijn opvolger bekend.
Stien Kok mag zich dit jaar Wesepenaar van het jaar noemen. Ze werd door meerdere verenigingen voorgedragen vanwege het vele ‘onopvallende’ vrijwilligerswerk dat ze doet. Zo zet ze zich in voor de Plattelandsvrouwen, de Hunneruiters en voor de kerk.

a

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie