Jaaroverzicht 2011- Maart


Op 18 mei is Olst finishplaats in de tweede etappe van Olympia’s Tour. De gemeente Olst-Wijhe en de organisatie van Olympia’s Tour tekenden hiervoor op 1 maart een samenwerkingsovereenkomst.
De tweede etappe van Olympia’s Tour start op 18 mei in Noordwijk. Na een rit van 202,4 km finisht de tour via Zwolle, Wijhe en Den Nul in de Jan Schamhartstraat in Olst, ter hoogte van het park de Olsterhof.

 

Op 2 maart 2011 zijn de verkiezingen gehouden van de Provinciale Staten en konden inwoners van de gemeente Olst-Wijhe hun stem daarvoor uitbrengen. De kiezers konden op 14 locaties hun stem uitbrengen binnen de gemeente. De stemmen zijn na sluiting van alle stembureaus handmatig geteld. PVDA was de koploper met 1827 stemmen, het CDA volgde met 1809 stemmen en de VVD haalde 1458 stemmen binnen. Nieuwkomer PVV haalde 622 stemmen binnen. In totaal brachten 8006 kiezers in Olst-Wijhe hun stem uit op 2 maart 2011. Dat is een opkomstpercentage van 60,06 %. Bij de laatste verkiezingen van de Provinciale Staten was dat percentage 52,43 %.

 

Op vrijdag 25 maart 2011 was het dan eindelijk zover: Zorgboerderij ‘t Hamel opende officieel haar (stal)deuren. Na een intensieve verbouwing van vier maanden werd de oude koeienstal veranderd in een bijzondere zorgboerderij. Meer dan 80 genodigden kwamen naar ‘t Hamel om een kijkje nemen op de verbouwde deel.
Met onder meer een toespraak van wethouder Cor van de Berg en Baron de Vos van Steenwijk werd stilgestaan bij de geschiedenis van de boerderij, van meer dan 300 jaar oud, en de toenemende zorg voor ouderen.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie