GB: zoveel mogelijk daken volleggen met zonnepanelen

“Het zal u niet verbazen dat Gemeentebelangen Raalte vindt dat zoveel mogelijk daken vol gelegd moeten worden met zonnepanelen”, zegt fractievoorzitter Jan Schokker. “Het levert een enorme bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstelling en legt geen beslag op de schaarse ruimte waar in het volle Nederland al zoveel claims op gelegd worden.”

Schokker reageert daarmee op onze vraag wat de Sallandse politieke partijen vinden van ING-onderzoek dat blijkt dat maar negen procent van daken die daar voor geschikt zijn en groter dan 1000 vierkante meter, ook daadwerkelijk panelen hebben.

“Kennelijk zijn er nog te veel belemmeringen voor pandeigenaren om hiertoe over te gaan”, concludeert Schokker. “Gemeentebelangen heeft het college al eerder opgeroepen om bij provincie en nationale overheid te pleiten voor herinvoering van subsidie voor asbestdaken in combinatie met zonnepanelen. Ook zou de salderingsregeling zo snel mogelijk worden ingevoerd. Hierdoor wordt het rendabel daken ook helemaal vol te leggen.

Lokaal proberen we al veel te doen. Als gemeente Raalte geven we subsidie op asbest daken die vervangen worden door daken met zonnepanelen. Ook bieden we ruimte aan projecten als zon voor rood.

Het is dus van groot belang dat de provinciale en landelijke politiek niet alleen maar roept en constateert maar ook echt faciliteert en ondersteunt.”

Lees hier een artikel over het ING-rapport.
Lees hier de reactie van VVD Olst-Wijhe

Het bericht GB: zoveel mogelijk daken volleggen met zonnepanelen verscheen eerst op Opinie in Salland.

Sportnieuws uit de regio Salland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie