Emotionele aftrap seizoen Memorial Garden: “Was wel even kippenvel…”

Het ‘Kippenhok’ is een groep fanatieke supporters die niet schromen hun handen uit de mouwen te steken voor de club. Zo hebben zij de Memorial Garden gerealiseerd, officieel geopend in 2019. Het is een plek om overleden Go Ahead Eagles supporters te herdenken en te eren.

Ieder seizoen organiseert de groep van 11 een herdenkingsplechtigheid ter nagedachtenis van de ons ontvallen Go Ahead Eagles fans. Bloemstukken worden dan neergelegd en emotionele taferelen volgen elkaar op. Normaal gesproken is dat moment voorafgaand aan de laatste oefenwedstrijd waardoor eenvoudig voor aanvang ook een minuut stilte gehouden kan worden.

Foto: Han Balk

Gedenkwaardige minuut stilte
Nu lag dat laatste dit seizoen even anders: “Met tussenkomst van Jan Willem Klink en Jan Willem van Dop, regelde Go Ahead Eagles dat zelfs de KNVB meedacht en zo kwam er een gedenkwaardige minuut stilte voor aanvang van de competitiewedstrijd Go Ahead Eagles – FC Volendam afgelopen zaterdag”, aldus één van de elf Kippenhok leden Henri van de Wetering.

Foto: Han Balk

Erg indrukwekkend
“Ook nu was het weer bijzonder”, vult Sylvester Eisvelt aan: “De Groep RDA (Fans uit Raalte, Deventer en Apeldoorn – redactie-) komt ieder jaar met een mannetje of 25, legt een enorm boeket neer en houdt er ook een minuut stilte. Dit keer ging dat mooi samen met meer vrijwilligers, die zijn natuurlijk aan het werk zijn als de wedstrijd begint en toonden zo hun respect. Het plein was overigens ook zo goed als stil hoor toen, erg indrukwekkend…”

Foto: Han Balk

Kippenvel
Daarnaast was er ook aandacht voor de onthulling van de plaquette voor de overleden vrijwilliger Dolf Boterman: “Met familie en vrienden er bij blijft dat een kippenvel moment natuurlijk.” Daarnaast zijn er weer veel bloemstukken gelegd: “Zo’n acht hele grote, denk aan de vakken 17, maar en vak 19, het sfeerteam legt altijd een stuk. Erg mooi hoor; Kowet, de Stewards, Deventer Youth, Huiskamer, GA Eagles en zelfs namens FC Volendam werd er een boeket gelegd, geweldig…”, spreekt Henri van de Wetering vol respect.

Foto: Han Balk

Kaarsje of biertje
In totaal is er ruim 1000 euro opgehaald, het initiatief kent veel sympathie en steun: “Voor dat geld verzorgen we alles, Stempher legt voorafgaand aan ieder thuisduel een boeket voor een gereduceerde prijs,”De gedenkborden regelen wij ook allemaal vanuit de giften, van ontwerp tot ophangen en met de familie drinken we na die onthulling nog wat na”, somt Henri op terwijl Sylvester aanvult: “Ook Intratuin en Welkoop Diepenveen denkt altijd mee in de prijsstelling.”

Zingend vertrekken
Wat de mannen ook iedere keer raakt is een groep fans uit Holten: “Regelmatig komen ze voor aanvang bijeen om een overleden vriend van hun te herdenken, dat doen ze gezamenlijk even met een biertje, wat praten en lachen, maar ook een minuut stilte.” Henri vervolgt: “Als we door-de-weeks aan het schoonmaken zijn dan staat er soms een biertje of een kaarsje omdat diegene jarig zou zijn of het de sterfdag was, dat doet ons dan ook echt wat…”

Foto: Han Balk

Vooruit plannen
Vol is de huidige Memorial Garden nog niet laat Henri weten: “Er is nog voldoende plek, we hebben weer nieuwe aanmeldingen er bij ondertussen en daar is nog voldoende plek voor. Maar we denken ook wel vooruit en plannen al iets samen met de club.”


Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer