“Als Stöppelhaene proberen we rekening te houden met iedere doelgroep”

Weinig geluid en minder lichtjes. Dat zijn de ingrediënten van een prikkelarme kermis. Voor het vijfde jaar wordt er tijdens Stöppelhaene een soortgelijke kermis georganiseerd. Voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van epilepsie of niet goed tegen prikkels kunnen is het een uitkomst. Ook voor kleine kinderen met bijvoorbeeld ADHD is de kermis een plek waar ze zich heerlijk kunnen uitleven zonder teveel lawaai om hen heen

Veel mensen kiezen er bewust voor om hun kinderen naar een prikkelarme kermis te laten gaan. “Ik vind dat ze dit soort kermissen wel vaker mogen organiseren. Onze kinderen hebben er alle baat bij dat ze niet zoveel drukte en lawaai om zich heen hebben. Wat ons betreft mag het geluid wel vaker wat zachter, dan kun je elkaar tenminste nog verstaan”, aldus een enthousiaste vader.

Johan Schotman is coördinator Veiligheid op Stoppelhaene en is blij met de prikkelarme kermis in Raalte: “Als Stöppelhaene willen we dat iedereen zich welkom voelt. Dus ook voor deze doelgroep proberen we iets te realiseren zodat ook zij zich thuis kunnen voelen en kunnen genieten van het festival.”

Martijn van Wieringen
Camera-journalist bij @salland1. In het verleden werkzaam geweest voor @brugmedia in kampen in dezelfde functie. Daarnaast columnist van het supportersblad van een BVO.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer