Deventer start voor-inburgeringsprogramma

Om het tempo van de instroom van statushouders bij te houden, start de gemeente Deventer met een voor-inburgeringsprogramma. Daardoor kunnen mensen alvast starten met voorbereidingen op hun daadwerkelijke inburgeringstraject.

Wachten tegengaan
“Veel statushouders hebben al een lang traject afgelegd, maar daarin hebben ze ook heel veel moeten wachten, wachten en wachten”, legt wethouder Rob de Geest (Inburgering en Asiel) uit. “Daarom kiezen we voor dit voor-inburgeringsprogramma om te voorkomen dat mensen wederom in een wacht-periode vallen. Zij kunnen nu al zinvol voorwerk doen voor de daadwerkelijke inburgering.”

Voor-inburgeringsprogramma
In opdracht van de gemeente Deventer gaat Bureau De Werkvloer voor zes maanden aan de slag met een voor-inburgeringsprogramma. Zo kunnen statushouders alvast aan de slag en doet de gemeente ervaring en kennis op, voor de daadwerkelijke inburgering. Bureau De Werkvloer heeft het programma ‘Iedereen aan Wal’ opgezet, waarin plaats is voor 45 deelnemers. Dat heeft het bureau gedaan vanuit ervaring met (taal)activiteiten voor bewoners van het opvangschip aan de Pothoofd in Deventer. Het programma bestaat uit taallessen (klassikaal), begeleiding naar werk (in samenwerking met KonnecteD), integratieactiviteiten in de praktijk (de stad leren kennen) en sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer