‘De juiste burger bij de juiste boom’

Tijdens een van mijn regelmatige bezoekjes aan de Raalter gemeentelijke website verscheen onderstaande tekst,

‘Checklist voor beoordeling kapverzoeken gemeentelijke bomen. De gemeente Raalte ontvangt regelmatig verzoeken van inwoners om een gemeentelijke boom te kappen’

Door Rob Poelman

Behoorlijk verrast was ik als actief lid van de werkgroep Groene Agenda. Maar goed, ik lees verder op de gemeentelijke website,

‘De checklist is afgestemd met leden van de Groene Agenda. Als onafhankelijk partner adviseert de Groene Agenda de gemeente onder andere op het gebied van groenbeleid’.

Mijn verrassing groeide. Afgestemd? Ik check, enigszins in twijfel, mijn E- mails en een berichtje bevestigt mijn geheugen welke zich herinnerde dat het Raalter College van B&W andere ideeën had hoe om te gaan met verzoeken om ‘overlast veroorzakende’ gemeentelijke bomen te kappen als de ideeën welke voortkwamen vanuit de werkgroep Groene Agenda.

Ik was niet zo gerust op de andere ideeën van ons bestuur, het verleden poets je immers niet zomaar weg, maar een check van de links op de gemeentelijke website verwijzend naar de pilot getiteld ‘de juiste boom op de juiste plek’ deed mijn ongerustheid vallen als de herfstblaadjes van een boom. Ons College van B&W had niet alleen het advies vanuit de werkgroep integraal overgenomen maar zelfs een aantal goede ideeën toegevoegd!

Nieuwsgierig geworden? Check https://www.raalte.nl/kapverzoeken-gemeentelijke-bomen

Ik beken, het kost even moeite, maar u krijgt via de pilot ‘de juiste boom op de juiste plek’  hopelijk een ander inzicht in de waarde van bomen. Juist de bomen die er al staan verdienen een juiste waardering en geef, na eens goed uw overlast te beoordelen middels de checklist, uw waardering de juiste plek om te kunnen groeien samen met de bomen.

Wellicht dat u zelfs waardering gaat krijgen voor uzelf als ‘de juiste burger bij de juiste boom’.

 

Het bericht ‘De juiste burger bij de juiste boom’ verscheen eerst op Opinie in Salland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie