Arco Hofland beëdigd als waarnemend burgervader van Raalte

Na het vertrek van Martijn Dadema als burgemeester van Raalte, heeft de commissaris van de Koning, Andries Heidema, vanmiddag Arco Hofland aangesteld als waarnemend burgemeester.

Martijn Dadema werd op 13 juli geïnstalleerd binnen het nieuwe collega van gedeputeerde Staten in Overijssel. Daarvoor stopte hij als burgervader van Raalte en wordt tijdelijk opgevolgd door Hofland. De Naaldwijker was hiervoor sinds 2010 burgemeester in Rijssen-Holten. De 65-jarige Hofland kent Salland dus goed na zijn 13-jarige ambtstermijn in Rijssen-Holten.

Later dit jaar zal de sollicitatieprocedure gaan opstarten in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. De raad moet nog een profielschets voltooien, normaal gesproken is er dan in 2024 een nieuwe kandidaat die officieel de ambtsketting omgehangen zal krijgen.

Onderstaand de trotse Tweet van de nieuwe waarnemend burgemeester van Raalte…

Foto: Website Gemeente Raalte: Raalte.nl

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer