Gijs Besselink uit Heeten breekt door bij FC Twente

De 19 jarige Gijs Besselink heeft een contract ondertekend wat hem de komende twee jaar aan FC Twente verbindt. Gijs, geboren in Heeten, maakt nu de stap vanuit de jeugdopleiding naar de Onder19 van de grootmacht uit Enschede.

De middenvelder speelt al sinds 2013 bij FC Twente: “Vanaf het onder 10-elftal speel ik voor FC Twente. Ik vind het mooi dat ik de gehele jeugdopleiding heb doorlopen en hier nu sta. Komend seizoen mag ik ook in Onder 21 spelen en daarnaast hoop ik zo veel mogelijk in beeld te zijn bij het eerste elftal. Ik wil mij laten zien aan de nieuwe trainersstaf. Mijn doel is om aan te sluiten bij de selectie en straks in De Grolsch Veste te spelen. Daar wil ik hard voor werken.”

s.v. Heeten
Ook kopt de clubpagina van FC Twente: “Ik wil hier een zo goed mogelijke indruk maken en ik hoop in de voorbereiding zo lang mogelijk bij de selectie te blijven”, refererend aan het trainingskamp waar FC Twente momenteel samenkomt in De Lutte. De 1,80 lange Gijs begon met voetballen in zijn geboortedorp waarna hij s.v. Heeten verliet om onderdeel uit te maken van de Voetbalacademie van welke FC Twente en Heracles samen delen.

Hoofdselectie
Nu kan hij zich dus bewijzen bij de hoofdselectie, maar zal komend seizoen zeker in de O19 uit gaan komen. Afgelopen seizoen speelde de 19-Gijs ook al diverse malen mee met de O19 en maakte zelfs deel uit van de hoofdselectie van Ron Jans, echter liet de Zwolse trainer hem nooit debuteren in de hoofdmacht van FC Twente.

Quotes Gijs en foto van website FC Twente: FCTwente.nl

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer