Amateurscheidsrechter verkiezingen begonnen, de onmisbare factor in het voetbal

Scheidsrechters zijn een onmisbare factor in het voetbal. En daarom zijn net zoals voorgaande jaren ARAG en de KNVB weer opzoek naar de amateurscheidsrechter van het jaar. Zo worden de scheidsrechters in de spotlight gezet door middel van de Amateurscheidsrechter van het jaar-verkiezingen.

Van 5 september tot en met 8 oktober kunnen scheidsrechters worden genomineerd. Nadat de nominaties zijn geweest kan er tot en met 12 November 2023 worden gestemd. In iedere provincie wordt per categorie een scheidsrechter geselecteerd met de meeste stemmen. Op de Dag van de Fairplay, op 6 januari, wordt de winnaar bekend gemaakt.

RDC nomineert ook
FC RDC uit Deventer wil ook een scheidsrechter nomineren dit jaar: “Ik heb nooit beseft dat dat bestond, maar dit jaar willen wij ook iemand nomineren”, zegt clubscheidsrechter en scheidsrechters-coördinator Richard Stam. RDC heeft ook vrouwelijke scheidsrechters en wil daarom ook een van hen nomineren. “Eigenlijk hadden we 5 vrouwelijke scheidsrechters, maar één daarvan is KNVB-scheidsrechter geworden”, vertelt Richard Stam.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Deventer Voetbal

Fairplay
Met de verkiezingen wil de KNVB en ARAG onder meer aandacht vragen voor het belang van fairplay op de velden. En dat is nodig, want op veel velden komt het voor dat scheidsrechters te maken krijgen met verbaal geweld. Om die reden wil RDC de clubscheidsrechters begeleiden. “Onze scheidsrechters worden begeleid om weerstand op te bouwen tegen opmerkingen van of langs het veld. Als een begeleider niet langs de kant staat, laten we de wedstrijd niet beginnen,” aldus Richard Stam. Door dit soort incidenten stoppen clubscheidsrechters er regelmatig mee, en dat vindt Richard jammer: “Want het blijft een mooie hobby”.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer