Woonzorgplan Welzorgsum krijgt groen licht van gemeenteraad

De kogel is door de kerk: de raad stemde in met de komst van 14 appartementen in Welsum voor ouderen met een (te verwachten) zorgvraag. Het initiatief van Plaatselijk Belang Welsum en lokale ontwikkelaar IJsselbosch OG B.V. kon op unanieme instemming rekenen tijdens de gemeenteraadsvergadering afgelopen maandagavond 8 mei.

Voorafgaand hieraan vond er op 18 april een beeldvormende raadsvergadering plaats in het dorpshuis van Welsum. De gemeenteraad organiseert zo’n vergadering over onderwerpen met veel maatschappelijke impact. Zo ook in Welsum; het plan Welzorgsum is een langlopend project en heeft de nodige voeten in aarde gehad. In het dorp aan de IJssel is jaren geleden al het plan opgevat om een appartementencomplex voor wonen met zorg en enkele extra ruimtes voor aanvullende (zorg-)functies te realiseren op de plek van de voormalige basisschool. Op deze manier kunnen inwoners uit Welsum in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen, dichtbij de voorzieningen in het dorp. Kritische noten zijn er door de jaren heen geweest over de locatie en omvang van het bouwplan.

Om ervoor te zorgen dat gemeenteraadsleden een goed beeld hebben van een project krijgen verschillende voor- en tegenstanders, zogenaamde meesprekers, tijdens een beeldvormende raadsvergadering de mogelijkheid om hen te voeden met de nodige informatie. In Welsum werd hier volop gebruik van gemaakt. Het vervolg hierop vond afgelopen maandagavond 8 mei plaats: tijdens een drukbezochte gemeenteraadsvergadering is de raad unaniem akkoord gegaan met het plan. Marcel Blind over de uitslag: “Het plan is door de gemeenschap met veel doorzettingskracht tot stand gekomen. Voor en door Welsummers. Mooi om te zien dat het uiteindelijk een vervolg mag krijgen.”

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer