Winnaars Bunkercross winnen Bunkerkaas

Leestijd: 2 minuten

Met ongeveer 300 aangemelde deelnemers is zondag op landgoed de Haere de Bunkercross van start gegaan.  Atletiek Vereniging Daventria 1906 uit Deventer organiseerde dit jaar voor de 2de maal deze “cross”.

Op landgoed de Haere  grond was een parcours uitgezet voor de jeugd in verschillende categorieën : t/m 9 jaar , 10 t/m 12 jaar , 13 t/m 15 jaar en 15 t/m 19 jaar. In de afstanden van 1,2,5 en 10 kilometer moesten deelnemers hun weg vinden door bospaden met heuvels waaronder zich bunkers bevinden.

Ook werd er door een weiland gelopen waar normaal koeien grazenbleven.De winnaars van de 5 en 10 km wonnen een lekker stuk Bunkerkaas. De nummers 2 en 3 werden geprezen met een koekpakket uit Hanzestad Deventer. Voor de jeugd waren er bekers. Iedere loper ontving een leuke herinnering. Op het middenterrein voor het landhuis werd koffie en thee geschonken en daar was een gezellige sfeer. Daar was ook de prijsuitreiking. Op de wedstrijddag was het goed loopweer, de temperatuur was met circa 6 graden matig en af en toe lichte regen. Voor de lopers prima te doen. Door de zware omstandigheden van het parcours hielden de lopers zichzelf lekker warm.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!