Organisator Olsterfeest Willem Hutten, “ik maak me niet druk, het komt altijd goed.”

Het Olsterfeest is jaarlijks een grote gebeurtenis in het dorp en dat vergt uiteraard de nodige voorbereiding. Het evenement begint al op woensdag 13 september met de gezellige Zonnebloem middag en aansluitend de vermaarde Appelloop en eindigt pas vier dagen later op zondag met het live optreden van diverse bands in de feesttent en in het Olsterhofpark.

Daartussenin is van alles en nog wat te doen en te beleven. Voordat het zover is moet er heel wat gebeuren. Afgelopen donderdag werd al eerste de grote feesttent op het grasveld achter ABC De Cirkel neergezet. We treffen Willem Hutten zaterdagochtend (68) – in de dichte mist – al vroeg aan op het feestterrein aan de Kornet van Limburg Stirumstraat.

Duurzame stroom

Willem: “Rondom de tent zijn we vandaag druk met het plaatsen van de hekken en toiletten en we gaan zo de stretchtent opzetten. Ook gaan we de watervoorziening aansluiten en de stroomvoorziening aanleggen door middel van twee grote diesel aggregaten. We hopen wel, dat de gemeente, liefst zo snel mogelijk, een vaste aansluiting van water en krachtstroom regelt op het feestterrein, wat de stroom betreft is dat namelijk veel duurzamer.”

Flink gas geven

De bromfietsclub de 2 Takkies uit Olst zijn er om de handen uit de mouwen te steken. En na gedane arbeid is het goed om eens flink gas te geven en dat doen ze op zondagochtend. Dan start de toertocht voor de brommers. Op maandagochtend na het feest helpt de hele ploeg bromfietsrijders weer met de afbraak en het opruimen.

Vele handen maken licht werk. 

De energieke zestiger is al jarenlang verantwoordelijk voor het buitenterrein: “Gelukkig hebben we een grote ploeg vrijwilligers die met van alles bezig zijn. Vele handen maken licht werk. Inmiddels heb ik dit al zoveel jaren achtereen gedaan, ik maak me niet druk, het komt altijd goed.”

Portier

Tijdens het feest staat Willem bij de ingang. “Ach, wat ik doe is een beetje controle, beveiliging waarschuwen als dat nodig is en mensen welkom heten en ze wegwijs maken. Vorig jaar kwam de regen met bakken uit de lucht. Dit jaar hebben we hopelijk beter weer, althans, daar ga ik maar van uit.”

www.olsterfeest.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,063VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer