Wilko Johnson op eerste Pinksterdag naar Ribs & Blues!

Wilko Johnson Musician 08-07-2015 Photograph by Martin Godwin

De laatste plek in het programma van Ribs & Blues wordt ingenomen door de legendarische Wilko Johnson. Hij speelt op eerste Pinksterdag om 16.30 uur op de mainstage van het festival.

De Britse gitarist is wereldberoemd geworden als frontman van de fameuze band Dr. Feelgood. Met Dr. Feelgood maakte hij vier succesvolle albums in de jaren ‘70. In 1980 werd hij prominent lid bij Ian Dury & The Blockheads. Met zijn opvallende uiterlijk en eigenzinnige rauwe stijl was hij een inspirator voor veel gitaristen in de snel opkomende punkscene. Ook zijn acteertalenten bleven niet onopgemerkt. In 2010 werd hij gevraagd voor de rol van Ilyn Payne in de hitserie ‘Game of Thrones’. Vier episoden lang speelde hij daarin een opvallende rol

In 2012 werd bij Wilko, de meestal fatale diagnose, alvleesklierkanker geconstateerd. Johnson bleef echter doorgaan met optredens tegen alle doktersadviezen in. Een second opinion en een daaropvolgende levensreddende operatie pakten tot ieders verbazing wonderlijk uit: de kanker bleek definitief verdwenen!

Inmiddels speelt ‘overlever’ Johnson al een aantal jaren met zijn eigen band en bracht hiermee een aantal albums uit. De 72-jarige muzikant kwam in 2018 met het album Blow Your Mind. Dit werk kreeg niets anders dan lovende kritieken. Johnson hakt er samen met zijn band flink op los en het ouderwetse Dr. Feelgood geluid klinkt weer in volle glorie!

Wilko Johnson vormt samen met ex-Blockhead Norman Watt-Roy op bas en Dylan Howe op drums de Wilko Johnson Band. Het trio staat garant voor zeer opwindende rhythm & blues. Verwacht funky grooves, hakkende riffs en veel spannend gitaarspel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie