Wijhe’92 heeft het moeilijk tegen HVV Tubantia

Leestijd: 2 minuten

Voetbalvereniging Wijhe?92 had afgelopen zondag een moeilijke middag. Tegenstander HVV Tubantia uit Hengelo zorgde ervoor de het voor de Wijhenaren billen knijpen was tot en met de laatste minuut. De eerste wedstrijd dit seizoen werd wel gewonnen (1-0). Dit betekende een goed begin voor de stabiele tweedeklasser die Wijhe?92 al een aantal jaar is. Wijhe?92 begon aan een droomstart, al in de 8ste minuut stond de 1-0 op een scorebord. Ricardo Heerink kwam voor de keeper naar een mooie vrije trap. HVV Tubantia wilde voetballen en dat resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd. Wijhe?92 probeerde het spel van Tubantia te verstoren. Dit lukte aardig maar leidde niet tot verdubbeling van de score.

Na rust kwamen Jimmy Eikelboom en Eddy Wichems in de ploeg. Vooral Jimmy had het fysiek lastig tegen de sterke verdedigers van Tubantia. Na mate de tijd vorderde bouwde Tubantia de druk op en ging op zoek naar de gelijkmaker. De Wijhenaren hadden af en toe moeite om de bal van eigen helft af te krijgen. Ondanks de druk kreeg Wijhe?92 nog wel een aantal goede kansen. Mitchel Kramer was dicht bij de 2-0 maar keeper Remco Olde Hendrikman van Tubantia stond in de weg.

In de slotfase was het nog even nagels bijten voor de supporters van Wijhe. Terwijl de ploegen al diep in blessuretijd zaten waren de bezoekers nog dicht bij de gelijkmaker. De keeper van Tubantia ging ook nog mee naar voren maar het mocht niet baten. Na 98 minuten voetballen kwam dan eindelijk het verlossende fluitsignaal van scheidsrechter R. Gooier. De nieuwe trainer was erg tevreden over het behaalde resultaat maar ook over zijn keeper: ?Mario (Heimeriks red.) keepte een hele goede wedstrijd. De eerste helft was Tubantia de bovenliggende partij. Na rust kregen wij meer kansen maar maakte het niet af?. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen De Zweef (Nijverdal) op het programma. Peter Jansen wilde daar nog niet teveel aan denken: ?We gaan is nog even lekker de Diekdaegen vieren, volgende week tegen de Zweef is voor latere zorg?. Wijhe?92 staat na één speelronde op de vierde plek in de 2e klasse J.

Het hele interview met trainer Peter Jansen kunt u hier terug beluisteren.

Marcel Middelveld
Een leuk nieuwtje? Grappig filmpje? Of een hele goede tip? Gooi het gerust bij ons over de heg! Volledig anoniem, maar plaats je contactgegevens er wel bij, zeker als je een vraag hebt waar we op moeten reageren. We publiceren nooit je naam zonder dat je dit wilt. Tenzij je dat juist wilt. Mail ons gerust op onlineredactie@salland1.nl!