Wijhe maakt zich op voor Wiejese Diekdaegen

Dertig jaar geleden begon het als een bescheiden initiatief om de Wijhese kermis in stand te houden, ondertussen is het uitgegroeid tot een groots feest waar iedereen zich laat onderdompelen in gezelligheid. Vanaf 31 augustus tot en met 3 september barst het weer los in het 1063 jaar oude dorp.

Voorzitter Jeroen Demmers kijkt er al reikhalzend naar uit: “Dit is verre van een doorgaand tentfeest, dit is een echt dorpsfeest waarbij we proberen het gehele dorp daarbij te betrekken”, zo omschrijft de geboren en getogen Wijhenaar. “Denk daarbij aan de winkelstraat en ook het park, voor iedere smaak is er wel iets, zeker ook kijkend naar de meerdere optredens op de verschillende podia”.

Tekst gaat verder onder de foto…

Intens genieten
Maar het is niet alleen muziek op het vierdaagse evenement: “Er is altijd iets te doen, van heel jong tot heel oud. Ik zelf kijk altijd weer uit naar de senioren dag bij ‘Het Weijtendaal’. Ik ben daar altijd bij en zie ook daar de mensen intens genieten en dat maakt mij dan weer blij”, reageert Jeroen enthousiaste. De 43-jarige voorzitter is sinds 2013 jaar als vrijwilliger betrokken bij het evenement, maar kent de Diekdagen eigenlijk al van jongs af aan: “Ik ben er mee opgegroeid, wonend aan de Nijlandstraat was het festival in onze voortuin, zo kroop ik vroeger altijd onder het hek door om het mee te maken.”

Vol gas
“Gerrit Hulleman heeft het al eens uitgezocht, want die Kermis hebben wij hier in Wijhe al eeuwenlang, wij gaan met ‘De Diekdagen’ ook voor zo’n historie.” De voorzitter, die bekend staat als een enthousiast en gedreven man, kijkt zelf erg uit naar de spetterende aftrap door Bökkers: “Ik geniet echt van het hele programma, kan met name intens genieten van de sfeer, dat vind ik wel erg belangrijk. Maar de donderdag is nu wat grootser dan voorheen, zeker met de aftrap van Bökkers. Daardoor kunnen we vanaf donderdag echt volle bak beginnen, want zij hebben wel de naam om ‘vol gas’ te gaan.”

Tekst gaat verder onder de foto…

Veel afwisselende activiteiten
Vanaf donderdag 31 augustus starten een aantal vaste onderdelen, zoals ‘Leven in de Brouwerij’ in het park. Hier kun je genieten van gezelligheid, muziek en heerlijke drankjes. Terug van weggeweest is ‘De sterkste man’, een spektakel dat je absoluut niet wilt missen! “Ook hebben we ‘Smaek in het Park’, waar je kunt proeven van de lekkerste gerechten uit de regio. Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten te beleven op en rondom het van Dedemplein en in de Langstraat”, laat Jeroen Demmers.

Feesten doe je samen
De organisatie van de Wiejese Diekdaegen hebben dit jaar wederom alles uit de kast gehaald om er een onvergetelijk feestweekend van te maken, maar om daarin te slagen hebben ze jouw hulp nodig! “Vergeet daarom niet je enthousiasme en goede vibes mee te brengen, want goed feesten doe je samen”, sluit Jeroen mee af.

Tekst gaat verder onder de foto…

Check de agenda en de locaties van het vierdaagse evenement op de website van de organisatie.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR - - Momenteel bekleedt de 55 jarige Erik de functie van hoofdredacteur en is dagelijks werkzaam op de hoofdredactie in Wijhe. - - Daarnaast is de geboren en getogen Deventenaar (onbezoldigd) actief als verslaggever bij alle Go Ahead Eagles wedstrijden. Dat verslag is wekelijks te horen in Salland Sport.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer