Bloazersfestival Stöppelhaene in beeld

De zaterdag is het domein van het Bloazersfestival on de Stöppelhaene. Tien dweilorkesten speelden de longen uit hun lijf en de blaren op de vingers om het publiek in Raalte te vermaken. Salland1 was er bij en deze reportage is onderstaand terug te zien.

De muzikanten kwamen uit het gehele land en gaven alles voor de gunst van het publiek en de jury, want er waren mooie prijzen te winnen voor de beste orkesten. De beoordeling is ieder jaar weer een flinke klus voor de jury, want de kwaliteit was ook dit jaar weer hoog en het repertoire was ook nog eens enorm gevarieerd. Eén ding habben ze wel gemeen. Of eigenlijk twee: de liefde voor muziek en ze verstaan de kunst om een mooi feestje te bouwen.

Tien dweilorkesten
Tijdens het Bloazersfestival dit jaar zorgden tien dweilorkesten de hele zaterdag voor een feestelijke sfeer in het centrum van Raalte. Om 12:00 uur was de openingsceremonie in de Sallandse Herberg. Alle deelnemende bands presenteerden zich daar aan het aanwezige publiek.

Daarna trokken de bands door het centrum om op zes podia hun muzikale kunsten te vertonen. Alle bands waren uitgekozen vanwege hun muzikale kwaliteiten en hun bijzondere uitstraling. De deelnemers trokken aan het eind van de middag weer richting ‘t Stöppelveld om de laatste noten te spelen.

Drie keer op z’n mooist
Het Bloazersfestival was drie keer op zijn mooist. Bij aanvang, als de bloazers elkaar een muzikale ontvangst geven in de Sallandse Herberg. In het midden, als de bloazers langs de verschillende terrassen in het centrum van Raalte trekken. En na afloop, als alle bloazers op de Jupiler Stage (Het nieuwe podium voor de feestfabriek) hun slotakkoord spelen. Kortom: het Bloazersfestival was prachtig van begin tot eind!


Onderstaand kunt u nog even genieten van dit unieke evenement met de beelden van Salland1.

Video en montage Ronny Koggel.

Hieronder deel 2 van het Blazersfestival van de afgelopen Stöppelhaene…

Video en montage: Ronny Koggel
Copyright: Salland1

Foto: Website Stöppelhaene

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer